Spread the love

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii în teritoriu, lui Vasile Dâncu i s-a propus să revină în partid, pe funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

„În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas. Rămân un intelectual de stânga alături de partid așa cum este el. Sigur că sunt obligat așa oarecum și mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului”, a comentat, sâmbătă, Vasile Dâncu.

Ideologul Dâncu revine astfel în PSD cu… mare scandal. Susținând că organizațiile din sud nu reprezintă nimic din punct de vedere politic, în contextul în care și Dobrogea a anunțat că îl va susține pentru funcția de președinte al CN, Dâncu și-a pus pe cap… tot partidul. Astfel, vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate geo-politică este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, transmit duminică reprezentanții PSD Constanța.

„Este inadmisibil ca aceste afirmații „separatiste” să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să știe caracterul jignitor al unor asemenea diferențieri regionale. Dl. Dâncu a făcut parte din conducerea unei organizații PSD (Cluj) care n-a obținut niciodată în alegeri rezultate remarcabile și cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experiența altor organizații de partid, indiferent de localizarea lor geografică. Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate „geo-politică” este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai „deșteaptă” decât alta. Cultura politică a unei țări, despre care vorbește dl. Dâncu, e creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale și la adunările de alegeri. Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență.Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue. Dl. Dâncu „se gândește de două ori” să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua șefia Consiliului Național al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înauntrul și în afara PSD. Poate ar fi mai bine și pentru dânsul și pentru Partidul Social Democrat”, a transmis președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *