Spread the love

Malul de la plaja Modern se… surpă, iar clădiri importante din zonă, inclusiv istorice, sunt în pericol dacă procesul de eroziune va continua. În primul rând, ne referim la biserica greacă („Schimbarea la față” sau Metamorphosis, ridicată în 1867), teatrul Elpis, zone în care între marginea malului și structura clădirilor este în prezent mai puțin de un metru. Până acum câțiva ani, spațiul a fost mai larg, însă eroziunea constantă a făcut ca astăzi chiar bucăți de ciment să înceapă să cadă, ceea ce înseamnă că, în unele locuri, s-a ajuns deja la fundație.

„La una din case deja se vede fundația. Cât mai are oare până să se ducă la vale? În urmă cu câțiva ani, pe aici se putea coborî pe plajă, acum malul este foarte surpat. Clădirea teatrului mai are chiar 9 cm – măsurat cu rigla! Am făcut un studiu, nu sunt crăpături la momentul de față, dar dacă va continua, la cea mai mică ploaie orice picătură duce din pământ la vale și totul se surpă”, a declarat președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Antoniadis.

Studiul de fezabilitate, în valoare de 25.000 de euro, a fost comandat de comunitatea elenă Elpis și a reliefat, printre altele, că… lucrările de consolidare trebuie demarate urgent.

Biserica greacă din Constanța, la sfârșitul sec. al XIX-lea

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *