Se SCUMPESC produsele importate din Turcia: Achizițiile din această țară vor fi nedeductibile

Turcia a fost inclusă pe lista țărilor necooperante fiscal, astfel că achizițiile din această jurisdicție vor fi nedeductibile, potrivit avocatului Marius Rădoi:

„Prin punctul 10 din Legea nr. 296/2020 s-a introdus în Codul fiscal o nouă categorie de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate cu achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, publicate în Jurnalul Oficial al Comunității Europene, astfel:

10. La articolul 25 alineatul (4), după litera f) se introduce o nouă literă, litera f1), cu următorul cuprins:

„f1) cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa I şi/sau anexa II din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”.

Potrivit art. 7 alin. (1) din Legea nr. 296/2020, așa cum a fost modificată prin OUG nr. 226 din 31 decembrie 2020, această prevedere se aplică de la 1 ianuarie 2021. Rezulta că achizițiile de la furnizori aflați în Anexa I sau în Anexa II din lista UE a jurisdicțiilor necooperante, publicată în Jurnalul Oficial al Comunității Europene, generează cheltuieli nedeductibile. Ultima actualizare a acestei liste publicate în Jurnalul Oficial al Comunității Europene este Jurnalul C331/3 din 7 octombrie 2020. Jurisdicțiile care sunt în Anexa I, care cuprinte 18 state, printre care și Turcia.

Jurnalul Comunității Europene poate fi descărcat de AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *