Se SCHIMBĂ Codul Rutier: Poliția vrea sancțiuni DURE pentru flash-uri, șicane în trafic și… o ALTĂ limită de viteză

Polițiștii vor pedepse mai mari pentru șoferii care încalcă legea în trafic. În următoarele luni, agenții de la Rutieră vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani și să introducă noi amenzi pentru cei care conduc agresiv. Decizia vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere.

Flash-uri, slalom printre mașini, șicane în trafic. Șoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de „conducere agresivă”. A fost nevoie de legiferarea agresivitatii in trafic avand în vedere evenimentele inregistrate in ultima perioadă, iar un astfel de comportament poate sa producă consecințe deosebit de grave. Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză, arată Digi24.ro.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile. În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încală aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. Schimbarea vine după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

Cătălin Codescu, asociația victimelor din accidente rutiere: Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puțin. O componentă esențială este infrastructura. Cum ne putem uita noi în ochii familiilor care și-au pierdut apropiații în accidentele de trafic rutier când noi în 2021 nu avem o strategie de siguranță rutieră.

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul anului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *