Se RUPE PNL! Ludovic Orban aruncă bomba: „Sunt GATA să fac alt partid!”

Este cutremur total pentru Klaus Iohannis. Ludovic Orban a declarat duminică seară, la Realitatea PLUS, că se gândește să-și facă partid. El a spus clar că actuala conducere a partidului „aproape că nu mai e PNL” și pentru prima oară și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în partid:

„De duminică, echipa de conducere aproape că nu mai e PNL, nu mai are nici o legătură cu spiritul liberal, cu cultura, tradiția, democrația internă. Ce s-a întâmplat la Congres pe mine m-a marcat profund și m-a făcut pentru prima oară să-mi pun întrebarea dacă mai am ce să caut în această gașcă care a călcat în picioare lucruri fundamentale în democrație. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control (…) A fost un coșmar, eu așa ceva n-am trăit în 31 de ani. Pentru mine toți cei care au implementat un astfel de sistem reprezintă un pericol public pentru democrația românească”, a declarat Orban.

Întrebat dacă el crede că mai poate avea un viitor în PNL, Orban a dat un răspuns tranșant:

Cu siguranță mai am un viitor în viața publică din România. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera încercând să mă pun bine cu mărimile, cu serviciile, ci prin muncă, cu relația cu oamenii simpli”, a spus Orban.

El s-a declarat gata să facă un alt partid.

Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal, pentru că în momentul de față cei care conduc azi partidul nu au nici o legătură cu PNL și nu au nici legătură cu lucrurile în care eu cred”, a adăugat Ludovic Orban. „Deocamdată se mai păstrează, așa, o aparență”, a punctat fostul lider al PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!