Se reia Programul Wifi4EU, după eșecul din primăvară. 15.000 de euro pentru primării ca să asigure internet în spațiile publice, pe principiul „primul sosit, primul servit“

După un eșec colosal în primăvară, din cauza unei erori tehnice, Comisia Europeană a reluat programul WiFi4EU, prin care își propune să finanțeze introducerea internetului wireless în locuri publice. De astăzi (miercuri, 7 noiembrie) și până vineri, localitățile din România, comune, orașe și municipii, pot depune din nou cereri pentru a primi finanțare europeană pentru internet gratuit în spațiile publice prin Programul Wifi4eu. Vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de Unități Administrativ-Teritoriale, urmând să fie distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului „primul sosit, primul servit“. Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spaţii publice: parcuri, pieţe şi clădiri publice, biblioteci, muzee şi centre de sănătate. Administrațiile locale trebuie doar să se înregistreze, dacă nu au făcut-o deja, pe portalul www.wifi4eu.eu/, iar după înregistrare, se depune cererea de finanțare pe același portal.

Inițial, în primă fază, s-au înscris 33 de UAT-uri din județul Constanța: 23 August, Adamclisi, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocârlia, Costineşti, Crucea, Cumpăna, Dumbrăveni, Grădina, Horia, Independenţa, Limanu, Lipniţa, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Municipiul Constanţa, Municipiul Mangalia, Municipiul Medgidia, Oltina, Cernavodă, Hârşova, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ostrov, Pantelimon, Săcele, Saligny, Saraiu, Tortoman și Valu Lui Traian.

Primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu, a declarat pentru TOMIS NEWS că nu știe ce s-a întâmplat în primăvară, pentru că de atunci și până acum nu a primit nici un semn din parte responsabililor acestui program. La rândul său, edilul din Hârșova, Viorel Ionescu, a spus: „În momentul de față, Primăria Hârșova dă acces liber la internet în piața orașului și așteptăm ca Programul WIFI4EU să fie finalizat pentru a avea internet gratuit în mai multe locații din oraș“.

CITEȘTE ȘI:

Schimbări majore în Hârșova! Ionescu promite extinderea rețelei de canalizare și o stație de epurare

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.