Se reia licitația pentru restaurarea cetății Capidava

Acum mai bine de doi ani, primăria Topalu şi Consiliul Judeţean Constanţa au reuşit să acceseze 10 milioane de euro, necesare pentru transformarea fostului castru roman de la Capidava într-un punct de atracţie pentru turişti. Totodată, aproximativ 50 de persoane din localităţile Capidava şi Topalu au beneficiat de contracte de muncă, urmare a proiectului de reabilitare a cetăţii. Veștile bune s-au oprit anul trecut. La începutul lunii decembrie 2015, Consiliul Județean Constanța s-a constituit ca parte civilă într-un proces penal, în dosarul în care administratorul firmei Mara Construct a obţinut contractul de restaurare a cetăţenii Capidava şi care a fost arestat! Pe 9 decembrie 2015, CJC s-a constituit parte civilă în proces pentru suma de 36 de milioane de lei.

cjc-1

Pe 9 martie a.c., CJC s-a constituit ca parte civilă și pentru sume suplimentare în cazul proiectului de la Capidava. Între timp, este vorbe și de sume neeligibile, de aproape 2 milioane lei, pe care CJC dorește să și le recupereze, alături de celelalte 36 de milioane.

Joi, consilierii județeni s-au întrunit pentru o nouă ședință, în cadrul căreia a fost adoptat proiectul de hotărâre privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Rest de executat” aferent proiectului Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic cetatea Capidava”.

Potrivit președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu, este o reluare a licitației.

„Acolo, după cum bine știm din perioada trecută, au fost probleme mari la cetatea Capidava. Nu am dat acum nici un ban, practic vom relua licitația de acolo”, ne-a spus Țuțuianu.

cjc

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.