Se reia capturarea câinilor comunitari în municipiul Constanța

Serviciul de capturare a câinilor fără stăpân este asigurat de Confort Urban. Echipele serviciului de specialitate au grijă ca patrupedele să fie ridicate de pe domeniul public și să fie transportate la Adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr. 11(fostă strada Vârful cu Dor, nr. 5), unde sunt sterilizate și microcipate. După ce la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, Consiliul Local a decis delegarea acestui serviciu. Pe teren sunt prezente două echipe care intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență.

Autovehiculele de transport sunt autorizate la DSVSA și oferă animalelor siguranță, protecție împotriva intemperiilor și o aerisire adecvată. Pentru capturare se folosesc crose speciale și cuști capcană dotate cu uși mobile. Fiecare mașină este inscripționată corespunzător și deservită de personal instruit care a beneficiat de expertiza voluntarilor de la Animal Society.

Este pentru prima dată când asigurăm acest serviciu cu resurse proprii. Încercăm să rezolvăm problema câinilor comunitari din orașul nostru într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare. Vrem să oferim condiții bune pentru animalele a căror singură vină o constituie faptul că s-au născut pe stradă. Facem apel către cetățeni să acorde sprijin echipelor de ecarisaj pentru identificarea și prinderea câinilor fără stăpân. De asemenea, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

capturare caini 2

Pe toată perioada în care serviciul nu a fost operațional, echipa Animal Society a desfășurat campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din municipiul Constanța cu rezultate bune. Ajunși în adăpost, câinii sunt consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. După ce au fost înregistraţi în evidenţele adăpostului, câinii pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Pentru a evita supraaglomerarea biobazei, municipalitatea va organiza târguri de adopție.

Anul acesta, capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi aproximativ 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Adăpostul va fi modernizat, în vederea dezvoltării unor spații și dotări necesare: zonă medicală, sală consultații, sală operații și alte intervenții medicale, bloc operator, zonă post-operatorie.

Cetățenii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi la numărul de telefon 0733045213.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.