Se pune „cruce” alegerii primarilor în două tururi. Stelian Ion (USR): „Cerem din nou Guvernului Orban să aibă curajul de a lua o decizie pe care românii o cer!”

Alegerea primarilor în două tururi devine un vis politic al dreptei din ce în ce mai puțin realizabil. Cel puțin pentru o parte a ei, întrucât liberalii, recent ajunși la guvernare, nu mai insistă pentru acest proiect așa cum o făceau în opoziție. Este și ceea ce USR-iștii reclamă împotriva PNL.

CITEȘTE ȘI:

Tergiversarea adoptării acestui proiect, deși pentru altele s-a găsit formula asumării răspunderii guvernamentale, îi irită pe USR-iști, printre care și deputatul constănțean Stelian Ion:

„Proiectul de alegere a primarilor în două tururi nu s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Camerei Deputaților, ultima din acest an. În actualele condiții, proiectul rămâne blocat până în februarie, deși legea ar trebui schimbată cât mai repede, pentru că alegerile locale sunt programate în luna iunie 2020. USR cere din nou Guvernului Orban să aibă curajul de a lua o decizie pe care românii o cer. Alegerea primarilor în două tururi asigură legitimitate aleșilor locali. Nu ne permitem să mai avem primari aleși cu 10 la sută din voturile cetățenilor, așa cum sunt multe cazuri în prezent. Democrația e mai importantă decât calculele temporare sau amenințările PSD cu moțiunea de cenzură. Obiectivul este îndepărtarea PSD din guvernarea locală și înlocuirea lui cu oameni noi și competenți”, a transmis, marți, deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.