Se pun la bătaie milioane de euro pentru Aqua Park-ul de la Năvodari. Primarul Chelaru INSISTĂ cu proiectul!

Primăria Năvodari se chinuie de câţiva ani, fără succes însă, să construiască un centru de agrement pe modelul Aqua Park. Autorităţile locale şi-au propus ca acest parc acvatic să fie cel mai mare din România. Din păcate, aşa cum se întâmplă de obicei pe plaiurile mioritice, de la dorinţă şi până la realizare e cale lungă. Demarate încă de acum patru ani, lucrările la Aqua Park s-au împotmolit, după ce firma care câştigase licitaţia de construcţie a centrului a abandonat proiectul. Şi mai grav este că, din acest motiv, Primăria Năvodari a pierdut cea mai mare parte a finanţării europene care a fost alocată construcției.

„Firma care câştigase licitaţia nu a mai putut continua lucrările din cauza unor probleme interne. Asta se întâmpla în 2015. Anul următor nu au lucrat mai nimic, așa că am decis să reziliem contractul în 2017“, a declarat, pentru TOMIS NEWS, şeful Serviciului de Achiziţii Publice şi Management din cadrul Primăriei Năvodari, Adrian Constantin.

Actualul primar al oraşului Năvodari, Florin Chelaru, nu a abandonat ideea de a avea un Aqua Park şi a reluat procedura de licitaţie pentru stabilirea unui alt constructor care să continue lucrările. Din păcate şi acest demers este greu de aplicat în condiţiile în care se pare că nimeni nu este interesat să se ocupe de acest amplu proiect.

„Aducem la cunoștință faptul că, la licitația publică organizată de Primăria orașului Năvodari cu privire la construcția obiectivului Centru de Agrement – Aqua Park, nu s-a depus nici o ofertă. De aceea, am reluat procedura de licitație publică pe SEAP cu privire la construirea acestui centrului de agrement“, a precizat, luni, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

aqua park navodari

Autorităţile locale spun că, din punctul de vedere al Primăriei, acest obiectiv este extrem de important în contextul declarării zonei „Mamaia Nord” ca fiind stațiune de interes național. Amintim că, recent, Guvernul a decis ca zona de litoral a orașului Năvodari să fie declarată ca stațiune turistică de interes național cu denumirea MAMAIA NORD – NĂVODARI. Odată cu atestarea zonei de litoral ca stațiune turistică, orașul Năvodari va putea accesa finanțări nerambursabile pentru investiții diverse în domeniul turismului, de la crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, până la valorificarea atracțiilor turistice, amenajare de noi obiective și activități de marketing și promovare. Aceste fonduri ar putea fi obținute prin Programul Operațional Regional sau finanțări guvernamentale alocate de Ministerul Turismului. Stațiunea Mamaia Nord – Năvodari se delimitează la Nord de podul peste Canal –  Zona Ecluză, la Sud – Stațiunea Mamaia, la Vest – Lacul Siutghiol și canalul Midia Năvodari, iar la est de Marea Neagră.

Aqua Park, magnet pentru turişti

În aceste condiţii, construirea unui Aqua Park la Năvodari este mai mult decât importantă pentru atragerea turiştilor în zonă. Potrivit proiectului, suprafața totală a centrului de agrement ar trebui să cuprindă aproximativ 17.000 de metri pătrați, dintre care 3.600 mp reprezintă numai aria clădirii. Aqua Park-ul va oferi posibilități nemărginite de petrecere a timpului liber în orice anotimp. Pe cele patru niveluri ale clădirii (demisol, parter şi două etaje) vor fi amenajate diverse cabinete de terapie, săli de sport și bazine de înot. În cadrul parcului acvatic, vizitatorii dornici de relaxare vor avea posibilitatea să meargă la ședințe de kinetoterapie și cromoterapie (metodă de tratament alternativă care presupune folosirea luminii colorate pentru echilibrarea funcțiilor organismului – n.r.), să încerce diverse tipuri de masaj adaptate nevoilor lor sau să facă saună. Iubitorii sportului vor putea face fitness sau aerobic, vor avea la dispoziție bazine întinse pentru înot, iar cei mai curajoși pot să ia lecții de scufundări. În zilele călduroase, turiștii și locuitorii vor putea să înoate în bazinele din exterior, să joace tenis sau minifotbal. Parcul acvatic este amplasat în locul fostei tabere de pionieri din Năvodari și va putea găzdui maximum 600 de persoane. Valoarea întregii investiții este de aproape 6,5 milioane de euro, din care jumătate ar fi trebuit să fie asigurat din fonduri europene. Autorităţile din Năvodari spun că au pierdut doar parţial banii europeni, deoarce s-au realizat 20% din lucrări. Conform planurilor, iniţial, centrul de agrement ar fi trebuit să fie dat în folosinţă la sfârșitul lui 2015.

Conducerea administraţiei locale spune că, într-o formă sau alta, proiectul trebuie să se realizeze!

„Că îl facem printr-o licitaţie publică ori printr-un parteneriat public privat… Dacă cineva va fi interesat de acest proiect, Primăria va suporta de la bugetul local toate cheltuielile! Investiţia va aduce profit atât în timpul sezonului estival, cât şi extra-sezon, mai ales că centrul va fi acoperit“, a concluzionat Adrian Constantin, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *