Se PRELUNGEȘTE carantina pentru municipiul Constanța. Prefectul Coșa: „Măsurile se vor INTENSIFICA”

Măsura de carantinare zonală a municipiului Constanța, cel mai probabil, va fi prelungită de mâine. Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a precizat joi în cadrul unor declarații de presă la Instituția Prefectului că suntem pe un platou, rata de incidență nici nu crește, nici nu scade, însă se așteaptă ca după acest platou să urmeze o scădere evidentă. Totodată, prefectul Coșa a arătat că forțele de ordine vor fi suplimentate în următoarea perioadă:

În momentul de față, DSP efectuează analiza de risc. Având în vedere faptul că rata de incidență este în momentul de față la un platou fără să se înregistreze o scădere semnificativă, șansele sunt foarte mari să se prelungească. Constanța este o comunitate foarte mare. În momentul de față suntem la un platou, undeva la 10,8 la mie. Măsurile se vor intensifica în perioada următoare. Mare parte a populației a răspuns pozitiv, regulile sunt respectate. Când mergem pe stradă sau într-un centru comercial, vedem că foarte multă lume respectă regulile, poartă mască, se respectă distanțarea socială. (…) Apreciem că după acest platou vom avea și o scădere a ratei de infectare. DSP va termina analiza astăzi, așteptăm fie în această seară fie mâine seară, să avem avizul de la IGSU. La celelalte localități au fost câteva cazuri… în general este similar cu municipiul Constanța, Costinești este la zero, Medgidia are o scădere semnificativă, Aliman – care a intrat de curând în carantină. (…) La Ovidiu va fi prelungit…”, a spus prefectul Coșa.

Potrivit prefectului, Medgidia va ieși din carantină, însă majoritatea localităților deja carantinate, printre care și Constanța, vor avea o prelungire a măsurii.

Silviu Coșa a arătat că drepturile constituționale vor fi asigurate duminică, pentru alegerile parlamentare și nu este nevoie de declarație pentru ca cetățenii să voteze, actul de identitate fiind suficient.

Regulile care trebuie respectate sunt generale, mă refer la mască, distanțare socială, regulile de bază, dezinfectarea mâinilor, personalul din secție va anunța fiecare participant în cazul în care se constată o încălcare. Nu este necesară declarația, deplasarea se va face strict pe baza cărții de identitate. (…) Pentru urna mobilă sunt două proceduri. Solicitările pot fi depuse online până pe data de 4 sau direct, până pe 5, la secțiile respective. Același regim îl urmează și cei care nu se pot deplasa. Pentru cei care nu au documentele necesare, solicitarea se depune până pe 4, online sau la BEJ, urmând ca ulterior DSP – BEJ – Prefectură să ne asigurăm că fiecare cetățean își poate exercita drepturile. (…) Buletinele de vot au venit, sunt aranjate în saci, sunt pregătite pentru a fi preluate sâmbătă de reprezentanții secțiilor de votare”, a mai spus prefectul Coșa.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Se PRELUNGEȘTE carantina pentru municipiul Constanța. Prefectul Coșa: „Măsurile se vor INTENSIFICA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *