Se pregătește redeschiderea școlilor: Elevii, testați; profesorii, vaccinați

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat că va fi începută o testare în şcoli, cu teste rapide antigen, şi vor fi testaţi elevii şi cadrele didactice care au simptome sau sunt contacţi direcţi ai unor persoane diagnosticate cu COVID-19. Amintim că din 8 februarie ar urma să fie redeschise majoritatea şcolilor din România.  

Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19. Doar cei care doresc și se înscriu pe liste. Despre provocările reînceperii cursurilor în clase discutăm acum cu medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății:

Dorim să venim cu nişte instrucţiuni foarte clare privind testarea antigen în şcoli. (…) Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele asimptomatice senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi. (…) Cel mai corect este să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. (…) Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor. (…) Începând de săptămîna viitoare vom organiza comunicări online cu cadrele didactice, ca să le aducem informaţiile medicale corecte. (…) Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, spune Andreea Moldovan.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *