Se pregătește MARELE MARȘ AL UNIRII din 1 Decembrie de la Alba Iulia! Simion, Alianța pentru Centenar: „Zeci de mii de români vor mărșălui pentru a cinsti memoria înaintașilor care au înfăptuit MAREA UNIRE“

A rămas mai puțin de o lună până la ziua în care românii vor sărbători Marea Unire la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Pentru a celebra momentele petrecute în urmă cu 100 de ani, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012“, George Simion, face apel la români, indiferent în cel colț al lumii s-ar afla, să vină la Alba Iulia în 1 Decembrie pentru a participa la MARELE MARȘ AL UNIRII.

„La Alba Iulia vom da startul sărbătorii de 1 Decembrie, la ora 8 dimineața, cu un marș al Unirii, care va pleca de la Gară și până la Cetate. Vor fi zeci de mii de români, care vor mărșălui pentru cei 100 de ani de la Marea Unire. Nu mergem acolo să protestăm, să huiduim o tabără sau alta. Avem pentru asta restul de 364 de zile ale anului. 1 Decembrie e o zi sfântă pentru noi și nu vrem o altă agendă. Măcar acum în al 12-lea ceas să cinstim memoria înaintașilor care au înfăptuit MAREA UNIRE“.

CITEȘTE ȘI:

Referendum pentru Unirea cu Republica Moldova: s-au strâns deja peste 130.000 de semnături!

George Simion spune că la Alba Iulia sunt așteptați și 10.000 de cetățeni din Republica Moldova și alte câteva mii din din Diaspora.

„Facem un apel la români să vină la Alba Iulia în 1 Decembrie, în ciuda știrilor alarmiste că nu ar mai fi locuri de cazare în acea zi. Nu despre asta ar trebui să fie atunci. Nu cred că delegații de la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și-au pus atunci problema cazării. Cei care vor să se cazeze în oricare loc al țării după aceea. Avem un parteneriat stabilit cu primarii din județul Alba, care au spus că locuințele sătenilor se vor deschide în acel sfârșit de săptămână pentru cei doritori să vină la aniversarea Centenarului. Chemăm toți patrioții să vină la Alba Iulia să vină cu un drapel tricolor pentru ceea ce e important pentru istoria acestui neam“, a subliniat George Simion.

Tot legat de Unire, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012“ a spus că până în prezent am strâns 130.000 de semnături pentru proiectul unionist de modificare a Constituției.

„Suntem într-un turneu național de lansare a inițiativei pe fiecare județ. Azi (5 noiembrie) am fost la Cluj, mâine (6 noiembrie) voi fi la Bistrița și Sfântu Gheorghe, apoi Brașov, Craiova și Timișoara“, a conchis George Simion.

Amintim că doritorii pot susține inițiativa și online, accesând www.semnez.eu

Alianța pentru Centenar își propune să modifice Constituția României, în sensul adăugării unui preambul care să prevadă expres ideea reîntregirii naționale, pe modelul Constituției Republicii Federale Germane. Inițiatorii doresc punerea în acord a textului constituțional cu Declarația emisă de Parlamentul României pe data de 27 martie 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. Inițiatorii își propun să strângă peste un milion de semnături în România, Republica Moldova și diaspora pentru Unire.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Marșul Centenar încheiat prin Marea Adunare de la Chișinău, violențe împotriva unui parlamentar român și… o solicitare vehementă: „Să le tăiem banii!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *