Se MODIFICĂ legea offshore, pentru că „ar putea aduce prejudicii masive României“! Deputatul Dobre: „După patru schimbări ale acestei legi s-a ajuns ca unii dintre parlamentari să nu mai suporte!“

Adoptarea legii offshore se transformă într-o adevărată telenovelă! După zeci de dezbateri și amânări și… un preinfarct, înainte de adoptare, din păcate, actorii din Parlament care dețin rolurile principale, se joacă cu nervii românilor și… vor modificarea legii offshore!

CITEȘTE ȘI:

Legea offshore, varianta 2.0! Senatul a readoptat proiectul cu noi modificări. Senatorul Vergil Chițac: „Au acceptat ca 60% din profit să fie dedus până când se acoperă toată investiția, ceea ce mi se pare grav“

Față de proiectul care a fost adoptat inițial de Camera Deputaților și care a mers la promulgare la președinte, această nouă variantă ar fi (dacă s-ar aproba) a… cincea modificare a proiectului legii offshore! Re-re-re-re-remodificarea legii ar urma să vină după ce 16 deputați din Comisia de industrii, printre care membri ai PSD și ALDE, au semnat o scrisoare în care propun modificarea legii offshore pentru că forma adoptată de Parlament „ar putea să aducă prejudicii masive României“. Această comisie este prezidată de Iulian Iancu, deputat PSD de Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Nervi în Parlament pentru gazele naturale. Legea offshore amânată din nou, Ordonanța 64 aprobată: „Se instituie un mecanism clar de formare a prețului” Liberalii: „Nu vom avea niciodată exploatări în Marea Neagră”

„În versiunea trimisă la promulgare (…) formularea are potențialul de a introduce o ambiguitate legislativă din cauza unei potențiale interpretări gramaticale, fapt care denaturează sensul amendamentului pe care forul legislativ a vrut să îl dea textului de lege și să aducă prejudicii materiale majore statului român”, se arată într-o scrisoare trimisă conducerii Camerei Deputaților.

Haosul legat de legea offshore a fost comentat și de fostul premier Victor Ponta, președintele Pro România, care a spus că proasta guvernare, plus proasta legiferare, plus incompetența, plus corupția, sunt egale cu pierderi uriașe pentru România!

CITEȘTE ȘI:

Circ cu legea offshore: Iohannis a retrimis-o la Parlament! Sesiune extraordinară pentru Senat? Chițac: „Înțeleg întârzierea ca un mic șantaj!” Mihu (PSD): „Legea o să iasă la fel!”

„Legea privind resursele naturale ale României din zona offshore a Mării Negre a fost tot timpul negociată și schimbată în spatele ușilor de la Cabinetul Președintelui Camerei Deputaților/soarta unor resurse de 100 de miliarde de euro aparținând României și care trebuie exploatate în următorii 25 de ani a stat în „pixul” unui individ care știe doar să sifoneze bani publici prin Teldrum și să își facă vile în Brazilia! Proiectul de lege a fost schimbat de 4 ori în ultimul moment în baza unor criterii și negocieri ascunse – de fiecare dată deputații au votat un text pe care nu l-au citit și ale cărui prevederi le sunt total străine! Iar rezultatul este un dezastru! Deputații PRO România susțin schimbarea Legii „Dragnea” privind resursele din offshore! Este nevoie din nou de oameni cinstiți și competenți care să guverneze și să facă legi bune pentru români!“, a spus Ponta.

La rândul său, deputatul de Constanța al Pro România, Mircea-Titus Dobre, a declarat este un haos în această guvernare și majoritate parlamentară…

„Dragnea nu îi bagă în seamă pe parlamentarii PSD în cadrul grupului. Nu se discută cu parlamentarii problemele legate de legi… Sunt 2-3 persoane care decid, iar parlamentarii trebuie doar să voteze și atât. De aceea, după patru schimbări ale acestei legi, s-a ajuns ca unii dintre parlamentari să nu mai suporte și să semneze hârtia respectivă, asta însemnând a 5-a modificare“, a afirmat Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Nervi în Parlament pentru gazele naturale. Legea offshore amânată din nou, Ordonanța 64 aprobată: „Se instituie un mecanism clar de formare a prețului” Liberalii: „Nu vom avea niciodată exploatări în Marea Neagră”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.