Se lucrează pentru demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților! Ponta propune schimbarea regulamentului! Iată cum privesc parlamentarii de Constanța această acțiune

Nici nu a apucat bine să le râdă în nas „puciștilor” din PSD, care au încercat la ultimul Comitet Executiv Național să-l demită de la șefia partidului, că liderul social democraților și, totodată, președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dat de altă belea. Concret, liberalii au anunțat că vor demara procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru încălcări repetate ale Regulamentului Camerei, a anunţat liderul liberalilor Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Plecare BOMBĂ la Pro România! Ponta, la Constanța: „PSD e ca Titanicul și noi am lansat o barcă de salvare!” Dobre, dezlănțuit: „S-a reactivat vechea gardă a PDL! PSD a fost confiscat!”

Mai mult decât atât, liderul Pro România, Victor Ponta, adversar declarat al lui Dragnea, spune că vrea schimbarea regulamentului Camerei pentru ca o eventuală demitere să fie mai ușoară. În paralel, PNL a mai anunțat că va depune moţiuni simple împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi a ministrului Educaţiei, Valentin Popa. Liberalii îi impută lui Teodorovici politica bugetară dezastruoasă care a dus la scăderea puterii de cumpărare a românilor, precum şi „jefuirea” bugetelor locale.

Despre șansele opoziției de a-l debarca pe Dragnea de la șefia Camerei au vorbit, pentru TOMIS NEWS, mai mulți parlamentari din Constanța. Amintim că această funcție a lui Liviu Dragnea este singura oficială de stat, iar pierderea ei ar însemna și șubrezirea sa în cadrul partidului.

CITEȘTE ȘI:

PNL și PMP în alianță sau fuziune pentru viitoare alegeri? „Orban nu a dorit să discute cu Băsescu, s-a discutat doar cu Tomac”. Palaz: „Sunt unii care prind fluturi în acest sens!”

Huțucă (PNL): „Se strâng semnături”

Președintele organizației județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că inițiativa lui Ponta de a modifica regulamentul vine în condițiile în care… un proiect similar a fost depus de PNL și prin care se dorea să se asigure că la conducerea Camerei Deputaților nu vor ajunge persoane cu probleme de integritate.

„Acest proiect al PNL a ajuns în dezbatere în plenul Parlamentului, iar grupul PNL a cerut punerea mai în față pe ordinea de zi și retrimiterea la comisii pentru schimbarea raportului. Din păcate, nu am avut susținere din partea puterii și nu știm cum a votat Pro România. Pe de altă parte, PNL, fără nicio alianță, deocamdată, încearcă să strângă semnături de la orice parlamentar, indiferent de proveniența sa, pentru demiterea lui Liviu Dragnea. Acest demers se bazează pe o interpretare legislativă, pe care o vom prezenta după ce strângem numărul de semnături necesare. Repet, demiterea lui Dragnea nu ține de regulament, ci de o interpretare legislativă“, a spus Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Suntem cu ochii pe ei: ce au făcut până acum aleșii Constanței în Parlament

Stelian Ion (USR): „Colegii lui Dragnea au ajuns la concluzia că șeful PSD nu mai poate reprezenta Camera Deputaților”

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a declarat că inițiativa de demitere a lui Dragnea este… minunată!

„Suntem acolo (în Parlament, n.r.) și vom susține orice demers în ideea de a-l demite pe Dragnea de la șefia Camerei. Am cerut și noi modificarea Codului de conduită al parlamentarilor, astfel încât persoanele cu condamnări penale să nu mai aibă dreptul să dețină funcții în Parlament. Dacă vin și din partea colegilor propuneri de genul ăsta, le vom susține pe toate. E o chestiune de normalitate, de vreme ce chiar și unii dintre colegii lui Dragnea au ajuns la concluzia că șeful PSD nu mai poate reprezenta Camera Deputaților. În opinia mea, Liviu Dragnea nu își va duce la bun sfârșit mandatul la șefia Camerei“, a afirmat Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

USR înlocuiește ALDE în Alianța Liberal-Democraților la nivel european? Stelian Ion: „Excluderea ar fi normală, nu mai au nici o legătură cu liberalismul. Noi discutăm și cu alte partide europene”

Turcescu (PMP) se poziționează… realist: „Este aproape imposibil de realizat o debarcare. Dar, se pot rosti lucruri cu voce tare”

Deputatul PMP Robert Turcescu a punctat, la rândul său, că orice inițiativă care ar putea să-i limiteze influența lui Dragnea asupra politicii românești este bine-venită.

„Din păcate, la cum arată raportul de forțe în Parlament, este aproape imposibil de realizat o debarcare a lui Dragnea. Dar, chiar și punerea în discuție a unei astfel de idei consider că este un câștig, pentru că, într-un astfel de context, se pot rosti lucruri cu voce tare și care să fie preluate în spațiul public. În rest, sunt convins că, deși opoziția ar vota o variantă de modificare a regulamentului și de demitere a lui Dragnea, totuși cred că nu s-a creat acea masă critică menită să provoace cu adevărat căderea lui Liviu Dragnea. Deputații, cei de la putere, dar chiar și unii din opoziție, ca să zic așa, îi sunt datori până peste cap lui Dragnea, pentru faptul că sub mandatul acestuia au crescut masiv banii pentru indemnizațiile parlamentarilor. Așa că îmi e greu să cred că se va întâmpla ca Dragnea să fie demis“, a punctat Turcescu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere unificarea dreptei, până nu e prea târziu: „Părem niște pigmei în fața istoriei în momentul în care colaborarea e împiedicată de amintiri din copilăria politică“

Pro România, mici dar vehemenți! Dobre: „Trebuie demis urgent!”

Deputatul Mircea Titus Dobre (Pro România), a spus, la rândul său, că este normal ca Dragnea să fie schimbat din această funcție, deoarece acesta a confiscat Parlamentul, Guvernul și PSD.

„Trebuie demis urgent pentru binele țării, în primul rând“, a spus Dobre, pentru TOMIS NEWS!

CITEȘTE ȘI:

Numărătoarea inversă pentru primul Congres al Pro România: Mircea Dobre, cooptat în viitoarea conducere centrală

În fine, deputatul PSD George Vișan le taie elanul celor care vor să-l demită pe Dragnea, spunând că este aproape imposibil.

Vișan (PSD) : „Doar liderul de grup care a făcut propunerea poate să o retragă, iar acesta a spus că asta nu va întâmpla!”

Dincolo de entuziasmul de moment și dorința de revoluție, social-democrații sunt calmi și neafectați de noua inițiativă. Potrivit deputatului constănțean din partea PSD, George Vișan, regulamentul Camerei Deputaților este foarte clar și… subiectul de presă nu are corespondent în realitățile parlamentare.

„E un mare fâs și doar un subiect de presă, pentru că regulamentul Camerei Deputaților spune în felul următor: liderul grupului parlamentar care l-a propus pe președintele Camerei Deputaților trebuie să retragă această propunere. Iar liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a declarat că acest lucru nu se va întâmpla. Ponta face doar valuri“, a spus Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Se modifică legea societăților comerciale. Parlamentari de Constanța: „Statul și întreprinzătorul trebuie să aibă drepturi egale. Plata dividendelor în avans aduce câștiguri pentru bugetul statului”

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele acestui for poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.