Se lucrează la un GUVERN USR – PNL! Remus Negoi (USR Constanța): „Vom intra la guvernare. Numai susținerea în Parlament îți dă posibilitatea în Executiv să faci reforme, altfel sunt doar peticeli până la alegeri”

Supărări mari au fost zilele acestea între USR și PNL. Oamenii lui Dan Barna i-au acuzat pe liberali de faptul că au încălcat protocolul pentru susținerea învestirii Guvernului Ludovic Orban – semnat de președintele PNL, prin desemnarea fără consultare a Adinei Vălean pentru postul de comisar european.

CITEȘTE ȘI:

Orban s-a apărat, invocând faptul că decizia a fost luată sub imperiul urgenței. După dezamăgirea cruntă printre USR-iști față de liberali, are loc o adevărată schimbare de macaz. Vineri, Dan Barna a făcut o dezvăluire uluitoare: PNL şi USR lucrează deja intens la pregătirea unui nou guvern format de cele două partide. Acesta le-a dezvăluit unor susţinători că recentele atacuri ale unor parlamentari din propriul partid la adresa guvernului Orban nu afectează în vreun fel relaţia dintre cele două formaţiuni!

„Am o relație foarte bună cu Orban pentru că e foarte clar că următoarea guvernare va fi USR PLUS – PNL. Și asta o construim de acum. Dincolo de poziții radicale, colaborarea pe fond va fi necesară pentru că trebuie să facem niște reforme, să schimbăm Constituția și să avem majoritate”, a spus Dan Barna.

Totodată, Ludovic Orban și Dan Barna se vor întâlni în cursul zilei de luni, imediat după primul tur al alegerilor prezidențiale!

Nu e vorba de supărare, e vorba de atenționare! Atunci când închei un acord politic pe o anumită temă și susții sprijin politic pentru a trece Guvernul, noi ne așteptăm ca acordul politic să fie respectat 100%. Au fost niște ezitări, pe care Ludovic Orban le-a explicat ulterior și care au fost lămurite. Noi așteptăm mai întâi rezultatele alegerilor de mâine și cele din turul doi. De aceea am intrat în politică, la un moment dat vom intra și la guvernare, pentru că avem posibilități și resurse să facem lucrul ăsta. Ținta principală, nu am renunțat la ea, este organizarea alegerilor anticipate, tocmai pentru a avea o susținere confortabilă în Parlament. Numai susținerea în Parlament îți dă posibilitatea în Executiv să faci reforme reale, altfel sunt doar peticeli până la următorul tur de scrutin (alegeri parlamentare – n.r.)”, a spus președintele USR Constanța, Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

În ciuda schimbării de macaz, este vorba doar de colaborarea la nivel guvernamental, întrucât, pentru alegerile locale de anul viitor, USR și PNL, cel mai probabil, vor merge separate.

„În USR există acest principiu foarte sănătos al autonomiei filialelor în ceea ce înseamnă deciziile de politică locală, deciziile strategice. Nu va exista o alianţă cu PNL la nivel naţional, cu siguranţă, însă la nivel local, dacă vorbim de un primar PSD, iar colegii noştri decid să susţină un candidat unic al opoziţiei, pot exista astfel de acorduri locale”, a mai spus Dan Barna.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.