Se lasă cu PROTESTE la construcțiile de blocuri din Constanța: Strada Unirii a rămas fără sens de circulație, pentru că s-a ridicat un… P+7!

Un protest mare se anunță pentru luni, 28 octombrie, pe strada Unirii din municipiul Constanța! Oamenii din zonă sunt nemulțumiți pentru că la intersecția străzii Unirii cu Piața Filipescu s-a ridicat un bloc turn.

Planul Urbanistic de Detaliu pentru construcția în cauză, un P+7, a ieșit cu mare scandal din comisia de urbanism a consiliului local Constanța în noiembrie 2016, cu aviz negativ, iar documentația pentru PUZ a fost aprobată șase luni mai târziu. Între timp, construcția a fost terminată și apartamentele sunt date spre vânzare. Problema locuitorilor din zonă nu o reprezintă investiția în sine, ci faptul că s-a instalat un sens unic pe strada Unirii tocmai pentru că construcția în cauză nu se încadrează în prevederile legale și și-a însușit locuri de parcare… ilegal.

Circulația s-a dat peste cap!

Investitorul este George Orlando Ghiurli, nimeni altul decât administratorul Sorla Distribution, o cunoscută firmă de distribuție de băuturi alcoolice. Circulația rutieră a fost dată peste cap, anunță locuitorii din zonă, care organizează luni, 28 octombrie, un protest în acest sens. Protestului i se alătură Asociația Constanța Altfel.

„În 2016, consilierul Romeo Rezeanu, exclus între timp de PNL tocmai pentru că făcea gălăgie în comisia de urbanism și deranja anumite interese, a făcut scandal pentru că s-a dat autorizația de construcție. Problema era legată de faptul că acest P+7 nu avea suficiente locuri de parcare pentru câte apartamente sunt. De altfel, nici nu se puteau face locuri de parcare acolo, din lipsă de spațiu! Acum s-a instalat un sens unic, circulația s-a dat peste cap. Locurile de parcare sunt făcute pe stradă, pe strada Unirii, care nu mai este circulată în ambele sensuri, ci într-un singur sens! Secțiunea de deplasare s-a micșorat în favoarea locurilor de parcare pe care și le-a asumat investitorul, aceste locuri fiind făcute fix pe Strada Unirii!”, au precizat reprezentanții Asociației Constanța Altfel, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *