Spread the love

Un protest mare se anunță pentru luni, 28 octombrie, pe strada Unirii din municipiul Constanța! Oamenii din zonă sunt nemulțumiți pentru că la intersecția străzii Unirii cu Piața Filipescu s-a ridicat un bloc turn.

Planul Urbanistic de Detaliu pentru construcția în cauză, un P+7, a ieșit cu mare scandal din comisia de urbanism a consiliului local Constanța în noiembrie 2016, cu aviz negativ, iar documentația pentru PUZ a fost aprobată șase luni mai târziu. Între timp, construcția a fost terminată și apartamentele sunt date spre vânzare. Problema locuitorilor din zonă nu o reprezintă investiția în sine, ci faptul că s-a instalat un sens unic pe strada Unirii tocmai pentru că construcția în cauză nu se încadrează în prevederile legale și și-a însușit locuri de parcare… ilegal.

Circulația s-a dat peste cap!

Investitorul este George Orlando Ghiurli, nimeni altul decât administratorul Sorla Distribution, o cunoscută firmă de distribuție de băuturi alcoolice. Circulația rutieră a fost dată peste cap, anunță locuitorii din zonă, care organizează luni, 28 octombrie, un protest în acest sens. Protestului i se alătură Asociația Constanța Altfel.

„În 2016, consilierul Romeo Rezeanu, exclus între timp de PNL tocmai pentru că făcea gălăgie în comisia de urbanism și deranja anumite interese, a făcut scandal pentru că s-a dat autorizația de construcție. Problema era legată de faptul că acest P+7 nu avea suficiente locuri de parcare pentru câte apartamente sunt. De altfel, nici nu se puteau face locuri de parcare acolo, din lipsă de spațiu! Acum s-a instalat un sens unic, circulația s-a dat peste cap. Locurile de parcare sunt făcute pe stradă, pe strada Unirii, care nu mai este circulată în ambele sensuri, ci într-un singur sens! Secțiunea de deplasare s-a micșorat în favoarea locurilor de parcare pe care și le-a asumat investitorul, aceste locuri fiind făcute fix pe Strada Unirii!”, au precizat reprezentanții Asociației Constanța Altfel, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *