Se lansează UNIREA TV, cel mai ambițios proiect media al unioniștilor

O televiziune 100% românească și independentă în Republica Moldova și România este proiectul de mare anvergură al unioniștilor, în spatele căruia se află Blocul Unității Naționale, condus de Constantin Codreanu.

Unirea TV este menit să vină ca un pas înainte în ceea ce privește proiectul de reunificare a României cu Republica Moldova. În contextul presiunii politico-mediatice rusești tot mai apăsătoare din țara soră, basarabenii se mobilizează și au demarat o campanie de fundraising pentru împlinirea acestei dorințe: un post de televiziune unionist!

„De mâine lansăm proiectul la apă! Toți cei din Chișinău sunt așteptați să vină în intervalul 14:00-23:00 la studiou, pentru a transmite un mesaj din platou, cu ocazia inaugurării! Vă așteptăm cu drag!”, a anunțat, vineri, președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Iată calendarul lansărilor difuzorilor UNIREA TV:

Mâine, 10 septembrie, ora 14:00 -postul 10tv.md, care va putea fi urmărit prin rețelele StarNet și Moldtelecom.

Duminică, 18 septembrie, pe radio, pe frecvența 91,6 FM – National FM Cultural

De luni, 26 septembrie, se inaugurează și postul Unirea TV din București

Sâmbătă, 8 octombrie, Radio Datina – Chișinău – 104,7 FM va merge pe drumul Unirii!

„Va urma, tot așa, până la finalul anului, numai cu vești bune”, susțin inițiatorii.

„Am decis să stabilim o colaborare cu Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei, care au demonstrat, în ultimii ani, că sunt capabili să se suprasolicite moral zilnic, pentru a scoate din blazare societatea noastră. În parteneriat cu ei, postul 10TV va produce conținut sincer și onest pentru a oferi o șansă publicului din RM să audă nu doar opiniile unor grupări de interese politico-financiare.

Am acceptat să difuzăm pe „10TV” materiale create de „Unirea TV” pentru că avem convingerea că doar printr-un efort colectiv și dezinteresat putem reuși în emanciparea și maturizarea societății din RM. Aceasta a stagnat în toți anii tocmai pentru că presa și societatea civilă le-a servit pe tavă teme otrăvite”, a precizat, într-un editorial al Timpul.md jurnalistul basarabean Silviu Tănase.

Potrivit inițiatorilor „peste 80% din spațiul media din Republica Moldova este ocupat de posturile TV din Federația Rusă. De 25 de ani, cetățenii sunt supuși unui proces continuu de spălare pe creier, care nu se mai oprește. Televiziunile cu producție locală sunt influențate de interesele politice ale proprietarilor aflați în goana după voturi. Posturile TV din Republica Moldova au devenit instrumente de manipulare și arme anti-Unire. Oamenii nu au acces la informații din surse independente și sunt victime ale acestei situații dezastruoase. A venit timpul să lansăm un post TV independent în Republica Moldova care să nu stea la cheremul oligarhilor. Un post care să nu manipuleze și să informeze corect. Trebuie să oprim îndobitocirea cetățenilor cu falsuri istorice și informații distorsionate din prezent. Informarea corectă este un pas decisiv spre reîntregire prin creșterea numărului unioniștilor”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *