Se lansează platforma DIASPORA HUB, pentru românii din străinătate care au nevoie de sprijin

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță, miercuri, faptul că vine în ajutorul conaționalilor aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus (COVID-19). Aceștia vor avea la dispoziție o PLATFORMĂ ONLINE prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare.

Departamentul invită asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă, completând chestionarul disponibil AICI!

Potrivit Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, platforma va fi operațională în curând, dar asociațiile, bisericile și grupurile de acțiune care doresc să ajute pot completa formularul încă de pe acum. Ulterior acestui moment, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, de sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă.

„Ne dorim ca această informație să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, diseminarea fiind esențială în acest demers. Mulțumim pentru sprijin! Cu solidaritate, încredere și respectarea recomandările specialiștilor vom reuși să trecem peste aceste momente dificile, ÎMPREUNĂ”, au mai precizat reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Informația poate fi accesată și pe site-ul Departamentului, dar și pe pagina de Facebook.

PE ACELAȘI SUBIECT:

România se digitalizează: Instituțiile de stat, OBLIGATE să folosească documente electronice

În Constanța a apărut o linie telefonică gratuită HELPLINE: Consiliere pentru reducerea efectelor izolării la domiciliu

Autoritatea pentru Digitalizarea României și DSU lansează o platformă online, bazată pe scenarii posibile prin care poate trece populația

Primăria a lansat o platformă gratuită cu LECȚII ONLINE pentru elevi, părinți și profesori

Linie de CONSILIERE PSIHOLOGICĂ GRATUITĂ pentru cadrele didactice, părinți și elevi

Primăria a lansat platforma ÎMPREUNĂ PENTRU CONSTANȚA, interacțiune online în care „cei singuri pot fi auziți”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.