Se lansează Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural

Institutul Naţional al Patrimoniului va lansa marţi Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural (CNIPPC). Începând cu ora 15:00, va avea loc o primă întâlnire online, pe Facebook, cu echipa proiectului şi vor fi prezentate primele priorităţi şi activităţi. Evenimentul va prilejui şi o vizită virtuală – în poveşti şi imagini – la Casa de Târgoveţ din Calea Şerban Vodă nr. 33 din Bucureşti, care va fi sediul fizic al Centrului. Aceasta este cea mai veche casă de târgoveţ din Capitală, cu o istorie de peste 200 de ani. Imobilul a fost restaurat în ultimii ani.

Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural îşi va definitiva strategia pentru anii următori pornind atât de la priorităţile rezultate după trei luni de consultare, cât şi de la reacţiile, propunerile şi oportunităţile de colaborare de la nivelul sectorului patrimoniului cultural.

Proiect In-Herit, CNIPPC reprezintă un parteneriat între Institutul Naţional al Patrimoniului, Fundaţia ProPatrimonio, Asociaţia Da’DeCe şi Institutul Meşteşugurilor din Norvegia şi este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *