Se întoarce roata, în favoarea lui Palaz: procurorul Niță, la Inspecția Judiciară, pentru posibile abateri disciplinare și incompatibilitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, anunță că, luni, Curtea de Apel București, secția contencios administrativ și fiscal, a admis contestația și a desființat rezoluția de clasare a Inspecției Judiciare pentru procurori, rezoluție pronunțată în legătură cu verificările presupuselor abateri disciplinare săvârșite de către procurorul Teodor Niță.

Palaz a făcut sesizare către inspecția judiciară și a semnalat unele presupuse nereguli  săvârșite de către Teodor Niță, procuror de caz în dosarul în care acesta l-a trimis în judecată, semnalând printre multe altele că Teodor Niță a fost și avocat al celor care au formulat plângerea împotriva lui Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Palaz îi cere Procurorului General publicarea minutei dosarului de la Curtea de Apel: „Dovediți că sunteți imparțial și că nu ați vrut denigrarea mea în precampania electorală!”

„Era obligat să se abțină, fiind incompatibil, lucru pe care nu l-a făcut și care, în opinia mea, trebuie să fie cercetat disciplinar (pe lângă multe altele), deoarece am bănuiala legitimă că ar putea favoriza partea care mi-a formulat plângere penală. La acea dată, procurorul inspector care a făcut verificarea a considerat că nu este cazul ca procurorul Niță să fie cercetat în acest sens și nici față de alte aspecte semnalate de mine. Am urmat căile legale de atac împotriva rezoluției inspecției judiciare, iar ieri, Curtea de Apel București mi-a admis cererea și a dispus trimiterea dosarului către Direcția pentru Inspecție Judiciară pentru Procurori, în vederea completării verificărilor aspectelor semnalate de subsemnatul, în cel mult 30 de zile, referitor la posibile abateri disciplinare săvârșite de către procurorul Niță Teodor și de către procurorul Ștefan Gigi Valentin. Între timp, Curtea de Apel a anulat actele de urmărire penală împotriva mea, întocmite de către procuroul Niță Teodor și instanța a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale a subsemnatului, constatând faptul că Niță Teodor era incompatibil pe durata urmăririi penale (constatând totodată și alte nereguli!!!)”, a spus Claudiu Palaz.

Palaz susține că Niță a fost avocatul unei părți care a depus plângere împotriva sa, apoi a trecut în procuratură și, totodată, a intrat într-o altă speță a fostului său client.

teodor nita

Teodor Niță

Procurorul Teodor Niță de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost anchetat în mai multe rânduri de către Parchetul General, dar și de către Inspecția Judiciară, în nu mai puțin de opt cauze înregistrate la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PICCJ! Totodată, Inspecția Judiciară a CSM l-a cercetat pe procurorul Teodor Niță în 37 de lucrări, toate clasate.

„Tic-tac, va urma!”

Palaz nu are de gând să încheie cu ușurință povestea cu procurorul Niță, anunțând că va aborda și apartenența la masonerie a procurorului Niță, pe care acesta nu a recunoscut-o în declarația de interese, deși legea l-ar obliga.

„Oare, cumva, inspecția judiciară verifică și informațiile despre procurori fotografiați îmbrăcați în masoni sau care fac parte din masonerie? TIC-TAC! TIC-TAC! Va urma…”, a concluzionat Palaz.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.