Spread the love

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 2 aprilie – Ziua Instituţiei Prefectului din România este inițiată de nouă deputați și senatori de la coaliția majoritară și arată că noțiunea de prefect este întâlnită pe teritoriul național încă dinainte de Unirea Principatelor de la 1859 și că funcției i s-a acordat o atenție deosebită de-a lungul timpului.

„După Revoluția din 1989, Instituția Prefectului și implicit prefectul au fost repuși în locul și rolul ce li se cuvine într-un stat de drept. (…) Prefecturile au avut un rol important în dezvoltarea României acționând în direcția respectării legilor românești. Istoria dovedește contribuția semnificativă asupra bazelor înfăptuirii politicilor statului român asupra acțiunilor de împroprietărire, de ridicare a nivelului de instrucție și educație”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Propunerea a fost depusă la Senat în decembrie 2017, for care a respins-o pe 14 martie a.c. În prezent, aceasta se află din 19 martie la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

Facebook Comments

One thought on “Se instituie Ziua Prefectului? „Data de 2 aprilie are o semnificație istorică importantă””

  1. Este doar marketing , trebuie sa iti dai seama ca ceva nu e in regula in primul rand din faptul ca este vandut pe OLX , nu am ceva cu site-ul in sine , dar fiind multe lucruri la mana a doua sansele ca descrierea sa nu fie chiar adevarata eu mi-am luat odata tepa de pe acest site si produsul pe care l-am cumparat era nou intradevar dar de foarte proasta calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *