Se îngroașă gluma, la poarta lui Vela: sindicaliștii din MAI, acțiune de PROTEST! Coarnă: „Tragem un semnal de alarmă chiar la BILANȚUL ministerului!”

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a apelat la o măsură… critică și în premieră absolută: a depus plângere penală împotriva ministrului Marcel Vela. Sindicaliștii beneficiază de o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, cu privire la drepturi salariale pentru polițiști. Potrivit SNPPC, vorbim de un impact bugetar de aproximativ 500 milioane lei/an, iar ministerul refuză să pună în aplicare această salarizare la nivelul maxim al funcției publice.

CITEȘTE ȘI:

Plângerea penală se pare că nu l-a intimidat pe Vela și sindicaliștii apasă pe pedală, anunțând o acțiune de protest. Astfel, sediul MAI va fi pichetat marți, 3 martie, între 10:00 – 14:00.

Scopul pichetării îl constituie nerespectarea Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019, incompatibilitățile polițiștilor prevăzute în OUG nr. 20/2020, refuzul acordării titlului de specialist de clasă și a gradației salariale aferente, refuzul actualizării cuantumului chiriei la realitățile economice și, nu în ultimul rând, se critică lipsa de personal, lipsa logisticii, sediile neconforme cu standardele și parcul auto care este învechit.

Vrem să facem un marș și o pichetare a sediului MAI. Nu întâmplător am ales ziua de marți, pentru că atunci are loc și bilanțul ministerului. Tragem un semnal de alarmă, pentru că o să fie multă lume acolo. Domnul Vela nu discută nimic și dacă discută nu e ceea ce trebuie. Lucrurile sunt foarte simple: decizia 51 pusă de îndată în aplicare, avem problema la Poliția judiciară – să ieșim din acele incompatibilități și interdicții, sigur mai sunt și problemele de logistică, de personal, dar în principal e vorba de cele două obiective mari acum – salarizarea și Poliția judiciară”, a spus președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

pichetare snppc

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *