Se îngroașă gluma cu regulamentul de transport: Elevii constănțeni îl vor ARESTAT PREVENTIV pe Lupu (CJC)

Luni a avut loc o altă întâlnire între președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și Asociația Elevilor din Constanța, pe tema transportului județean. Amintim că Lupu o forțează cu un proiect de hotărâre controversat și, recent, a și pierdut în instanță în fața… copiilor.

AEC are o problemă mai veche cu naveta elevilor, de altfel reglementată de lege, intrând de mai multe ori în coliziune cu șeful de la județ. Lupu insistă pe faptul că vreau, nu mă opun, dar nu face nimic în acest sens, însă se pricepe totuși la ceva: ieri i-a amenințat pe elevii constănțeni că le depune plângeri penale! În acest context, i-a chemat la Consiliu pe reprezentanții AEC. Aceștia au fost doar doi, într-un careu amenințător cu un pluton de 7 persoane din cadrul aparatului CJ, condus de Lupu.

Intimidarea nu a funcționat, iar președintele AEC, Ariana Dudună, a ieșit și mai motivată din confruntarea cu Lupu, mai exact: arest preventiv!

„De câți demnitari publici e nevoie ca să se respecte legea? Nu știm câți, dar aparent 7 nu sunt de ajuns! Astăzi (luni – n.r.), Mihai Lupu a pus 2 copii în fața a 7 demnitari (ca să fie egale cunoștințele deținute de ambele părți), pentru a le explica că, săracii de ei, nu știu să respecte hotărârile judecătorești (și că nu au înțeles încă faptul că acestea sunt executorii). Printre cei 7 demnitari se afla și Inspectorul Școlar General, Sorin Mihai, care în urma discuției a avut tupeul să afirme că ar fi trist ca ședința să nu își fi atins scopul. Despre care scop e vorba, domnule inspector? Scopul de a aburi niște elevi care își cunosc drepturile? Din punctul nostru de vedere, unicul scop este respectarea legii, iar instanța a decis modul în care legea trebuie aplicată, fără condiționări abuzive. Ceea ce este trist e faptul că elevii, la aproape un an de la adoptarea Legii 226/2020, nu au încă transport gratuit, iar în acest sens vom depune un memoriu de arestare preventivă către DNA Constanța pe numele lui Mihai Lupu!”, a transmis Ariana Dudună.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Se îngroașă gluma cu regulamentul de transport: Elevii constănțeni îl vor ARESTAT PREVENTIV pe Lupu (CJC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *