Se înființează compartimentul de îngrijiri paliative la secția de oncologie a Spitalului Județean. Țuțuianu: „Managerul Spitalului trebuie să facă un proiect și să inaugurăm până în toamnă”

Consilierii județeni s-au reunit, luni, pentru o ședință extraordinară în cadru căreia au adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat în municipiul Constanța, str. Piatra Craiului nr.4, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța.

Practic, este vorba despre transmiterea unui imobil din proprietatea statului în administrarea Consiliului Județean Constanța, pentru înființarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„Într-o oră noi trimitem documentele ministerului Sănătății, care le va trimite ministerului Justiției. Documentația ministerială va fi făcută săptămâna aceasta, din promisiunile care mi s-au făcut pe 27 sau 28 va intra în ședință de Guvern. Săptămâna viitoare doamna ministru (Sorina Pintea – n.r.) va veni la Constanța pentru a vedea exact situația cu Casa Soarelui, cu Spitalul Județean și, cel mai important, am avut discuții aprofundate cu doamna prim ministru, cu doamna Pintea și cu domnul Teodorovici, despre spitalul regional. Nu neapărat pentru a ne aloca toată suma. Să începem lucrările, ulterior vedem prin ce conjuncture facem rost și de diferența de bani… parteneriat public-privat, fonduri europene sau de la bugetul de stat”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, după votul de luni.

CITEȘTE ȘI:

PMP și PNL au scos săbiile. Palaz le recomandă liberalilor… morcovi

După aprobarea Guvernului, CJC va mandata Spitalul Județean să administreze respectivul compartiment, așa cum Țuțuianu i-a trasat managerului instituției, dr. Cătălin Grasa.

„I-am solicitat managerului Spitalului Județean Constanța să îmi facă în scurt timp un proiect ca până în toamnă să îl putem inaugura. Totul este în funcție de proiect și de ce vom găsi acolo. Din informațiile mele, nu arată foarte rău, va trebui doar igienizare și dotare. Dacă cumva domnul Grasa are aceste dotări, cu atât mai repede se vor mișca lucrurile”, a mai spus Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

PMP și PNL au scos săbiile. Palaz le recomandă liberalilor… morcovi

În septembrie 2017, Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi-a închis porţile. Din 2007, când a fost înfiinţat, peste 4.000 de pacienţi bolnavi de cancer au primit îngrijire şi tratament, însă contractul de închiriere pe care îl avea centrul cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) s-a încheiat în urmă cu  mai bine de un an și jumătate. Astfel, la 1 septembrie 2017, a avut loc concedierea colectivă a personalului de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“, iar pacienții au fost redați familiilor.

CITEȘTE ȘI:

PMP și PNL au scos săbiile. Palaz le recomandă liberalilor… morcovi

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *