Se încing spiritele în Guvern: Florin Cîțu anunță evaluarea miniștrilor

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în şedinţa de miercuri a Guvernului, a fost aprobat Programul de convergenţă al României, fiind important că acesta apare înaintea aprobării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În aceste două planuri, cât şi în strategia fiscal bugetară, se regăsesc reforme în sistemul de pensii, salarizare, companii de stat şi administraţie publică, lucru care arată intenţiile Executivului, a mai spus premierul. El a adăugat că la finalul şedinţei a fost şi o discuţie cu miniştrii despre PNRR, în contextul discuţiilor de săptămâna viitoare de la Bruxelles şi le-a cerut acestora implicare directă.

De asemenea, Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat miercuri două memorandumuri, cel privind evaluarea activităţii miniştrilor şi cel referitor la datoria guvernamentală. El a mai precizat că merge pe scenariul cel mai optimist privind datoria guvernamentală, „dar rămâne în jur de 50% în perioada următoare, din PIB”. Şeful Executivului a mai spus că va fi al doilea an consecutiv în care nu vor fi majorate taxe sau introduse unele noi.

Au fost aprobate amândouă. Depinde pe ce scenarii mergeţi dumneavoastră. Sunt trei scenarii acolo. Eu merg pe cel mai optimist, dar rămâne în jur de 50% în perioada următoare, din PIB”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre memorandumul privind evaluarea ministrilor şi un memorandum privind datoria guvernamentală şi care e perspectiva pentru datoria guvernamentală.

Întrebat dacă lumea să se aştepte la tăieri de salarii şi pensii, dacă nu se va întâmpla acest scenariu, premierul a răspuns: „Se va întâmpla acest scenariu”.

Am arătat şi anul trecut şi anul acesta că poţi să administrezi o perioadă dificilă fără să destabilizezi finanţele României. Este o premieră. Din punctul meu de vedere nu cred că s-a mai întâmplat aşa ceva în ultimii 30 de ani şi anume să ai doi ani de zile fără nicio modificare la Codul fiscal. Să nu umbli la taxe, să nu umbli la impozite. Aşa cum am promis când am preluat mandatul Finanţelor publice în 2019, am spus că nu vom creşte taxe, nu vom aduce taxe noi şi vom putea să administrăm economia şi pentru că vrem predictibilitate, asta ne-au cerut oamenii, veţi vedea că anul acesta va fi al doilea an fără niciun fel de modificare şi vom merge aşa şi în viitor”, a mai spus Cîţu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.