Se ÎNCHID și cursurile la școlile și grădinițele private. Arafat: „NU a fost discriminare, este abordare diferită…”

În școlile private se suspendă cursurile cu prezență fizică, a anunțat luni șeful DSU, Raed Arafat. Hotărârea de Guvern prevede „propunerea” de suspendare a cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ private, potrivit punctului 4 al proiectului de act normativ.

Nu cu prezență fizică în școală pe perioada respectivă. Aplicabil imediat de la ieșirea Hotărârii de Guvern”, a spus Raed Arafat.

Se propune suspendarea activității cu prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 25 octombrie 2021 – 5 noiembrie 2021 în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară”, prevede articolul adoptat deja de Guvern.

Inițial, secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că școlile private nu sunt obligate să dea vacanță elevilor în următoarele două săptămâni în cazul în care cursurile se desfășoară online, acestea putând avea o abordare proprie.

Noi facem protecție, nu este discriminare, este abordare diferită. Și privatul poate să abordeze. Dacă dă vacanță face recuperarea, dacă merge online nu face recuperarea. Același lucru pe partea publică unde este decizia ministerului educației în acest sens.” a declarat Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Se ÎNCHID și cursurile la școlile și grădinițele private. Arafat: „NU a fost discriminare, este abordare diferită…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *