Se încheie etapa de vaccinare a cadrelor didactice: Doar 35% dintre profesori și învățători au acceptat administrarea serului anti-covid

Vaccinarea cadrelor didactice se apropie de final. Colonelul Valeriu Gheorghiță a oferit noi informații despre campania de vaccinare, în cursul zilei de marți, 9 martie. Obiectivul va fi atins, a declarat Valeriu Gheorghiță, de a vaccina 60.000 de cadre didactice.

„În total, ieri erau vaccinate peste 108.000 de persoane,de la debutul etapei a doua, însă strict din 24 februarie, de când am început această perioadă de prioritizare a personalului din învățământ, erau deja în jur de 55.000 de persoane vaccinate. Miercuri, 10 martie, se va încheia vaccinarea cadrelor didactice, cu prioritate Vă reamintesc că ținta persoanelor eligibile era de 60.000, mâine ar trebui să se încheie oficial această etapă, sunt convins că se va atinge această cifră. Eu am și rugat fiecare Direcție de Sănătate Publică să ia legătura cu inspectoratele județele școlare, pentru a vedea dacă mai sunt, suplimentar, doritori, care să se vaccineze prioritar. Putem prelungi, la nevoie.  La București s-a încheiat vaccinarea cadrelor didactice, la fel în majoritatea județelor. Cred că mâine, în majoritatea județelor se va încheia această etapă și vom atinge acel obiectiv asumat, de a vaccina aproximativ 60.000 de persoane”, a declarat Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit datelor eurostat din toamna anului 2020, România are peste 172.000 de cadre didactice. 60.000 de profesori și învățători vaccinați înseamnă aproximativ 35% din total.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.