Se împart vaccinurile între cele 10 spitale din prima linie. Constanța: 170 de doze

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat sâmbătă că peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară. Acestea sunt doar pentru prima administrare. Următoarea livrare a vaccinurilor va avea loc în jurul datelor de 28 – 29 decembrie, a adăugat sursa citată.

În acest moment vor fi distribuite peste 3.000 de doze în toate cele 10 spitale. Menţionăm că cele peste 3.000 de doze care vor ajunge mâine în spitale sunt doar pentru prima administrare (la data rapelului va pleca de la Cantacuzino tranşa necesară). Dorim ca aceste doze să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, a precizat GCS, într-un anunţ de presă.

Cum vor fi distribuite dozele de vaccin:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.

Medicul Sorin Rugină, fostul rector al Universității Ovidiu din Constanța, va fi prima persoană din Constanța care va fi vaccinată împotriva COVID-19. Rugină este și coordonatorul campaniei de vaccinare de la Constanța. Mâine, 60 de cadre medicale din Constanța vor fi vaccinate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin la Institutul Cantacuzino, că prima persoană va fi vaccinată duminică, la Institutul „Matei Balş”. Valeriu Gheorghiţă a anunţat vineri că în fiecare săptămână vor ajunge 140.000 – 150.000 de doze în România.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin, arată un comunicat de presă al Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împoriva COVID-19. În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmăreşte dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească şansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piaţă acordată de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obţine recomandarea din partea EMA şi autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeaşi manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte. România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Se împart vaccinurile între cele 10 spitale din prima linie. Constanța: 170 de doze

  • luni, 11 ianuarie 2021 la 17:31
    Permalink

    Stop VACCIN!! E mortal!Stop teste PCR false. Criminalilor!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.