Se formează în Parlament comisia specială pentru votul în diaspora. Huțucă (PNL Constanța): „Refuz să cred în buna voință a PSD-ALDE!”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va vota, marțea viitoare, înființarea unii Comisii comune a celor două camere ale Parlamentului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit Hotărârii de înființare, comisia va avea la dispoziție șase luni pentru „elaborarea unei propuneri legislative pentru desfășurarea procesului electoral în afara țării”.

Din comisie vor face parte 23 de deputați și senatori din toate grupurile, partidele urmând să facă nominalizările până săptămâna viitoare.

Entuziasmul cu privire la înființarea acestei comisii lipsește cu desăvârșire în tabăra opoziției, care consideră că, în esență, această comisie ar fi o pierdere de timp în contextul în care sunt deja depuse proiecte legislative privind votul electronic, prin corespondență, care ar rezolva problema votului în diaspora, așa cum ne-a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

„Poziția noastră în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost faptul că avem (PNL – n.r.) proiect depus pentru vot electronic, avem proiect depus pentru votul prin corespondență, ele se află într-un ultim stadiu înainte de a intra în plenul Camerei și sunt blocate! Ne-am adresat conducerii Camerei să ia în calcul faptul că mai bine dezbatem proiectele deja depuse și existente, le amendăm dacă este cazul și dăm urgent votul final în plenul Camerei chiar în această sesiune, dacă chiar vrem să închidem subiectul! (…) Eu refuz să cred în buna credință a acestei coaliții PSD – ALDE! Pentru că, până în prezent, modul cum au gestionat și aplicat regulamentele Camerei Deputaților și a Parlamentului în general, a fost defectuos. Au fost de rea credință întotdeauna, nu îi bănuiește nimeni de bună credință!”, a spus deputatul Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *