Se face CHETĂ pentru răscumpărarea Grădinii de Vară Tomis. Primarul Chițac: „Nu înseamnă că nu avem bani, ar fi mesajul că VĂ PASĂ”

Primăria Constanța anunță marți că nu abandonează Grădina de vară „Tomis”. Astfel, a avut loc o primă ședință pentru „stabilirea căilor legale și a posibilităților financiare pentru ca această clădire atât de dragă constănțenilor să reintre în patrimoniul municipalității”, după cum a anunțat ieri municipalitatea.

Între timp, primarul Vergil Chițac face apel la simțul civic și anunță că „orice contribuție este binevenită”:

Au trecut de mult vremurile în care intram nerăbdător să văd un film bun sau să mă bucur de un spectacol de calitate la Grădina de vară din Constanța. Acum totul e o ruină năpădită de buruieni şi plină de mizerie, o adevărată „junglă”, că tot voia vechea administrație să transforme centrul Constanței într-o „junglă urbană”. Grădina de vară a fost cumpărată pe un preț derizoriu de la Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor România și a ajuns chiar de vânzare pe un site de specialitate prin 2014. A fost, pe rând, cinematograf în aer liber, teatru, patinoar. Acum nu este decât o mare groapă de gunoi în mijlocul unui parc public din inima Constanței. În tot acest timp, proprietarii nu au primit decât o somație conform căreia imobilul a fost încadrat în categoria imobilelor neîngrijite și va fi supraimpozitat cu 300%. Lucru care, nici măcar, nu s-a întîmplat. Nu a fost aplicată nicio sancțiune pentru starea de degradare în care a fost lăsată să ajungă Grădina de vară din Constanța. Nu abandonăm acest spațiu emblematic al orașului, vrem să-l readucem la viață și să redevină un loc iubit de toată lumea. Căutăm soluții. Vrem să vedem care sunt căile legale și despre ce bani e vorba. Orice contribuție e binevenită! Nu pentru că nu avem banii necesari deși problemele financiare ale Primăriei Constanța nu sunt simple…cât mai ales pentru faptul că acesta ar fi mesajul că vă pasă. Cea mai mare amenințare a noastră în ultimii 20 de ani nu a constituit-o un om sau altul…ci nepăsarea”, a transmis primarul Vergil Chițac.

Grădina de vară Tomis este deținută de Giuliano Talpeș (ALT TREND MG SRL), nepotul fostului șef al SIE, Ioan Talpeș și fiul fostului consilier de la RAJA, Gheorghe Talpeş (decedat în 2015). În prezent, Grădina este evaluată la aprox. 1,5 milioane de euro.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *