Se EXTINDE protestul camionagiilor canadieni față de vaccinarea obligatorie

Mii de oameni au manifestat sâmbătă în mai multe orașe canadiene, inclusiv în centrul financiar al Canadei: Toronto. Protestele în mare parte pașnice, dar zgomotoase, împotriva vaccinarării obligatorii au început în Ottawa în urmă cu o săptămână, dar s-au extins și în alte orașe ale țării, relatează Reuters. „Convoiul pentru libertate” a început ca o mișcare împotriva cerinței vaccinării obligatorii pentru șoferii de camion care fac curse transfrontaliere, dar s-a extins și a devenit un protest față de măsurile de sănătate publică și față guvernului lui Justin Trudeau.

Ne-am săturat cu toții de vaccinarea obligatorie, de intimidare, ne-am săturat să trăim într-o marre închisoare”, a spus Robert, un protestatar din Toronto.

Protestatarii au blocat centrul orașului Ottawa în ultimele opt zile. Unii participanți au venit la proteste steaguri confederate sau naziste, iar unii spun că vor să dizolve guvernul Canadei.

„Protestatarii din Ottawa și-au exprimat punctul de vedere. Întreaga țară l-a auzit”, a spus ministrul Transporturilor, Omar Alghabra, care i-a îndemnat pe protestatari să „meargă acasă și să vorbească cu oficialii aleși”.

Poliția din Ottawa a anunțat că patru persoane au fost acuzate de infracțiuni motivate de ură și că investighează amenințările la adresa unor personalități publice, împreună cu FBI din SUA. În timpul blocadei, despre care poliția spune că s-a bazat parțial pe finanțarea simpatizanților din Statele Unite, mai mulți protestatari au venit cu saune portabile, pentru a se apăra de temperaturile scăzute. Un bărbat a străbătut zona călare, purtând un steag cu Donald Trump. Fostul președinte al SUA s-a pronunțat în sprijinul camionagiilor.

Aproximativ 5.000 de oameni au manifestat la Ottawa, potrivit poliției, în timp ce alte câteva sute s-au adunat în Toronto, cel mai mare oraș al Canadei, și în Quebec. Patru persoane au fost rănite în Manitoba după ce o un SUV a intrat în mulțime vineri seara, a declarat poliția. În Toronto, aproximativ 500 de angajați din domeniul sănătății și susținători ai acestora s-au adunat în centrul orașului, într-o contramanifestație. Mai mulți participanți au spus că au primit sfaturi să nu poarte halate de spital în public, în din cauza protestului camionagiilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *