Se deschide, la Constanța, un nou centru de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism

Duminică, 1 decembrie 2019 Asociația Autism „Cezar Nicolae”, Casa S.U.I.T.A sărbătorește România, istoria și valorile țării noastre marcând un nou proiect, odată cu deschiderea unui nou centru de recuperare a copiilor diagnosticați cu Autism, ADHD, sindrom Down, retard și alte tulburări de dezvoltare.

În noua Casa S.U.I.T.A copilașii pot beneficia, pentru prima dată, de o nouă formă de terapie în Constanța, care în SUA și restul Europei se regăsește frecvent în planul de intervenție terapeutică în tulburările de dezvoltare ale copiilor.

Terapia de integrare senzorială este o formă de terapie dezvoltată în SUA care vizează modul în care sistemele senzoriale și procesarea informațiilor din mediu extern sunt implicate în reglarea emoțională, comportamentală și învățare. Prin această metodă se intervine la nivel de procesare neuronală a informațiilor astfel încât creierul să își urmeze evoluția programată genetic și facilitează învățarea experențială a copilului.

Începând cu data de 11 noimbrie a.c. la Casa S.U.I.T.A această formă de terapie se regăsește pe lista metodelor de intervenție, alături de terapia ABA, terapia Bowen, kinetoterapie și intervenție comportamentală.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.