Se deschide cutia Pandorei în Consiliul Local. Gavrilă și Tulică vor ataca în instanță? Rezeanu: „Dacă PNL vrea să se prăbușească în derizoriu, să ducă mai departe lupta cu noi!”

Proiectele de hotărâre privind punerea în executare a sentințelor civile pronunțate în dosarele nr. 4664/118/2017 și 4665/118/2017 de Tribunalul Constanța au figurat, luni, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Constanța. Practic, consilierii locali, după circul de luna trecută, au admis repunerea în funcție a consilierilor Romeo Rezeanu și Horia Căliminte (22 de voturi „pentru” și 3 „abțineri”), fiind astfel excluși din aceste funcții Florin Gavrilă și Marius Tulică.

Ședința de luna trecută a marcat o premieră politică și o primă reacție greu de înțeles din partea liberalilor, care au părăsit sala în momentul în care erau puși într-un moment greu pentru ei: votul pentru repunerea în funcție a consilierului Romeo Rezeanu, exclus din partid, care însă a obținut o victorie în instanță unde a fost anulat ordinul de prefect de încetare a mandatului său de consilier local.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii încă au resentimente pentru Rezeanu: au IEȘIT DIN SALĂ la votul de repunere în funcție a fostului lor coleg! Făgădău: „Asist cu tristețe la un moment jenant”

Luni, toți consilierii au căzut de acord că trebuie să pună în aplicare hotărârile de instanță, iar consilierii PMP au propus un amendament care, deși respins, deschide o discuție care s-ar putea transforma în realitate și CLM ar putea fi zguduit și de alte situații complicate pe viitor. Vorbim de potențiala dorință a consilierilor Florin Gavrilă și Marius Tulică de revenire în funcțiile de consilieri, urmând exemplul celorlalți doi: Rezeanu și Căliminte.

„Încetarea unui mandat al unui consilier trebuie să aibă o motivație legală. Conform legii, nu există articol pentru încetarea mandatului, trebuia pe instanță făcut. Doamna Enache a spus că motivarea legală este sentința, dar sentința aceea nu apare în Consiliul Local, nu apar numele lui Tulică și Gavrilă. Sentința a fost pentru ordinul dat de prefect, care nu avea legătură cu încetarea mandatelor celor doi. Deci, din punctul nostru de vedere, încetarea nu putea să o facă CL, pentru că nu avea motiv. (…) Ca efecte, Tulică și Gavrilă pot ataca în instanță, la fel cum au făcut Căliminte și Rezeanu și intrăm într-un cerc vicios, devine problematic”, a spus consilierul PMP, Alexandru Zabara, pentru TOMIS NEWS.

Gavrilă și Tulică nu au dorit să comenteze situația, însă înțelegem că cei doi, în principiu, nu ar ataca în instanță, dar se mai gândesc! Totul depinde de deciziile lui Rezeanu și Căliminte dacă doresc, într-adevăr, să se întoarcă în CLM sau se mulțumesc doar cu victoria de imagine. Între timp, Rezeanu, jubilează și transmite exact mesajele pe care PNL nu vrea să le audă.

CITEȘTE ȘI:

Muhscină reacționează și îl atacă pe Rezeanu: „Un fost membru de partid care se agață cu dinții de scaunul funcției nu ne impresionează”

„Noi ne întoarcem în Consiliu, pentru că nu este meritul lui Huțucă sau al lui Muhscină că noi suntem consilieri. Vom reprezenta strict interesele cetățenilor care ne-au ales pe noi în virtutea campaniei pe care am dus-o atunci și vom taxa la vedere toate abaterile, indiferent de la ce partid vin, ba mai mult: cu subiect și predicat și cu nume! Cât vom sta acolo, dar vom face o politică foarte dură și foarte transparentă! Nu au ce să atace (Tulică și Gavrilă – n.r.), ce să atace? Pe exact aceeași speță, PNL nu ne mai poate da afară! Ei au încălcat toate procedurile. Nedându-ne nouă dreptul să ne apărăm, au trecut și termenele prin care ar fi putut să conteste. E o chestier pe care și-au făcut-o singuri, din amatorism politic, aroganță, autosuficiență, care le sunt caracteristice. Sunt oameni care s-au îmbătat de putere când au ajuns acolo! Ei sunt toți în gașcă, milionari sau cei care i-au protejat să ajungă milionari, foști indivizi care au lucrat pe la Gardă, pe la Finanțe. (…) Cât vom fi acolo nu avem ce pierde. Dacă vor să se prăbușească în derizoriu nu au decât să ducă lupta asta cu noi, dar noi nu avem ce pierde. Că o să ne mai suspende încă o dată, să fie sănătoși! Noi nu mai suntem în PNL, dar ei nu mai reprezintă PNL, pentru că PNL nu este un brand la buzunarul lui Muhscină și Huțucă, pe care ei îl compromit în fiecare zi!”, a spus Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

Marți, 17 octombrie a.c., Rezeanu a trimis o solicitare la Primăria Constanța, prin care solicita repunerea în funcție și, în aceeași zi, Horia Căliminte obținea în instanță o victorie similară cu cea a colegului său.

CITEȘTE ȘI:

Dureri de cap la PNL Constanța: Rezeanu îi solicită lui Făgădău repunerea în funcție. Căliminte, al doilea învingător în instanță!

Rezeanu a avut mai multe conflicte cu liderii județeni ai PNL, pe care aceștia le-au tranșat prin excluderea consilierului din partid, alături de Horia Căliminte și Remus Cristy Baisan. Pe cale de consecință, a pierdut și funcția de consilier local, alături de Căliminte. De partea cealaltă, Baisan a plecat pe propriul său drum, în momentul de față lucrează la propria platformă politică.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *