Se conturează LEGIUNEA STRĂINĂ a lui Zelenski: Veterani americani, în drum spre Ucraina. Marea Britanie încurajează cetățenii să meargă să lupte

Un grup de 10 veterani ai forțelor de operațiuni speciale din SUA sunt desfășurați în Polonia și se pregătesc să treacă în Ucraina, unde intenționează să accepte oferta președintelui Zelenski de a se „alătura apărării Ucrainei, Europei și lumii”, potrivit unui raport american. Grupul, alcătuit din șase cetățeni americani, trei britanici și un german, este instruit de NATO și are experiență în luptă apropiată și contraterorism. Ei vor să fie printre primii care se alătură oficial noii Legiuni Internaționale a Apărării Teritoriale a Ucrainei pe care Zelenski a anunțat-o duminică, potrivit mesajelor text consultate de BuzzFeed News. Doi foști ofițeri americani de infanterie fac, de asemenea, planuri să vină în Ucraina pentru a oferi „conducere” grupului, a spus veteranul recrutor al armatei.

În timp ce luptele intense au avut loc în capitala Ucrainei pentru a patra zi și președintele rus Vladimir Putin a ordonat forțelor de descurajare nucleară să intre în alertă maximă, Zelenski a îndemnat oamenii din întreaga lume care pot contribui la lupta împotriva „tacticilor urâte” ale Moscovei să se înroleze în Forțele Armate ale Ucrainei.

Acesta este începutul unui război împotriva Europei, împotriva structurilor europene, împotriva democrației, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, împotriva unei ordini globale de drept, a regulilor și a coexistenței pașnice”, a spus Zelenski într-o declarație care anunță un decret privind crearea unității. „Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni și lupta cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși.”

Şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss, a declarat duminica aceasta că-i susţine pe cetăţenii Regatului Unit care doresc să se ducă în Ucraina pentru a se alătura unei forţe internaţionale care să lupte împotriva invaziei ruseşti în această ţară, relatează EFE. În declaraţii făcute postului BBC, conservatoarea Truss a apreciat că fiecare persoană trebuie să ia deciziile care îi convin, dar a adăugat că aceasta este o luptă „pentru democraţie”. Ea a insistat că ucrainenii luptă pentru libertate, „nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă”.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe cetăţenii străini să se alăture Ucrainei în încercarea acestei ţări de a se apăra de invazia rusă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *