Se cere CONGRES la PNL, pentru EXECUȚIA lui Cîțu! Ambele tabere susțin că iau „lumină” de la Iohannis

PNL Buzău este prima organizație județeană care cere, printr-un vot în forul de conducere, convocarea Congresului partidului pentru înlocuirea președintelui Florin Cîțu. Președintele PNL Buzău, Gabriel Avramescu, a anunțat că Biroul Politic Județean a votat în unanimitate.

Cearta și răfuielile nu au dus niciodată la progres. Traversăm un val de scumpiri, o criză umanitară și ce vedem în plan intern este opoziția pe care președintele partidului o duce împotriva propriei coaliții. Pentru români nu este momentul instabilității, ba dimpotrivă. Predictibilitatea și responsabilitatea sunt două elemente cheie de care avem nevoie toți. În ceea ce privește PNL, am încheiat o perioadă în care vocea membrilor a fost din ce în ce mai hotărâtă: PNL nu se îndreaptă în direcția corectă. Avem nevoie de lideri care să își cunoască liderii locali, alesii locali și care să și răspundă la telefon atunci când localul caută ajutor la centru. Atitudinea distantă a liderilor față de membri nu a fost niciodată parte din valorile noastre. PNL este un partid construit prin puterea fiecărui membru și acest lucru a menținut partidul în fruntea clasei politice românești de-a lungul istoriei sale. Prin urmare, Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, astăzi, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal. Nimeni nu vrea ceartă. Toți vrem progres”, scrie președintele PNL Buzău pe Facebook.

Biroul Politic Judeţean al PNL Vrancea şi-a exprimat astăzi acordul pentru a-l mandata pe preşedintele filialei judeţene, Cătălin Toma, să solicite convocarea Consiliului Naţional al Partidului Naţional Liberal în şedinţa extraordinară, pentru data de 3 aprilie. Votul a fost dat în unanimitate de către membrii BPJ. Potrivit unui comunicat al partidului, decizia BPJ de astăzi se doreşte a fi un restart pentru toate ideile de dezvoltare a comunităţilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a promovat prin membrii săi în campania electorală şi nu numai. „Îndeplinirea reformelor începute şi asumate de PNL reprezintă un obiectiv pe care primarii, consilierii judeţeni şi locali îl au drept ţintă în aceste vremuri pe care le trăim”, se arată în comunicatul PNL Vrancea.

Eu cred în viitorul acestui partid. Avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat şi faţă de comunitate. Sunt convins că PNL are forţa de a demonstra că viziunea liberală de a face administraţie publică este cea mai bună pentru români, pentru vrânceni. De aceea trebuie să găsim permanent soluţii în interiorul PNL pentru ca reformele propuse să fie duse la capăt prin sprijin guvernamental”, a precizat Cătălin Toma, preşedintele filialei judeţene.

O întâlnire tranșantă a avut loc în această seară la Vila Lac II între președintele PNL Florin Cîțu și cei 4 prim-vicepreședinți: Lucian Bode, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan. Cei 4 i-au cerut demisia din fruntea PNL chiar în ajunul zilei de naștere a fostului premier, iar acesta din urmă a refuzat categoric. Nu a durat nici foarte mult, dar nici foarte puțin și se pare că lucrurile s-au blocat la partea cu „Voi ați vorbit cu președintele?” vs. „Tu ai vorbit cu președintele?”. A reieșit clar că „lumina din Deal” nu venise încă și discuțiile s-au blocat în acest punct.

Au existat tot felul de informații contradictorii privind o întâlnire între Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, dar până la această oră o asemenea întâlnire nu a avut loc potrivit unor surse din zona Administrației Prezidențiale. De partea cealaltă au tot fost rumori de acord tacit al președintelui care pe lângă nemulțumirile interne ar fi contabilizat și plângeri din partea PSD cu privire la poziționări ale șefului PNL. Este evident că ambele tabere așteaptă lumina de la Cotroceni în ciuda faptului că, în unele din filiale, șefii locali s-au și grăbit să anunțe voturi pro și contra.

Pentru mâine s-a convocat deja un Birou Permanent Național al PNL în sistem online care să convoace Consiliul Național care este singurul for al partidului care poate convoca un congres extraordinar al partidului. Se discută intens de un congres în 10 aprilie care să îl aleagă pe actualul premier în fruntea de președinte al PNL. Decisivă va fi însă voia președintelui Klaus Iohannis. O voință a lui exprimată și transmisă clar ar putea evita probleme mai complicate care să afecteze imaginea PNL care încă încerca să mai recupereze de la precedentul congres când Ludovic Orban a fost ejectat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *