Se aude zăngănitul de CĂTUȘE! Ce fac VOTURILE din om: Casele amenințate de prăbușirea malului de la Cumpăna, FĂRĂ autorizație de construcție, cu susținerea primăriței Gâju (PARTEA 1)

De astăzi, TOMIS NEWS începe o lungă telenovelă cu aspectele de-a dreptul penale referitoare la malul Canalului Dunăre – Marea Neagră din dreptul localității Cumpăna. Malul se prăbușește de mai mult timp, perioadă în care atât guvernările social-democrate cât și cele liberale au promis că fac, că dreg, situația fiind în continuare aceeași: banii de la guvern pentru reabilitare s-au evaporat, lucrările bat pasul pe loc și casele pentru care primarul Mariana Gâju plânge sunt în continuare în pericol.

Despre aceste case vom vorbi în multele episoade pe care le vom avea, întrucât este vorba de expertize și controale recente care au constatat o corupție înfiorătoare. Primarul Gâju știe de ce plânge pentru acele case, nu pentru oamenii din ele, ci pentru că acele case au fost construite fără autorizații, iar acei oameni au fost astfel fidelizați la votul pentru alegerile locale. Logică simplă: te las să construiești ilegal, tu mă votezi!

Dezvăluirile vor avea două părți:

  1. raportul de expertiză comandat de Administrația Canalelor Navigabile, cu care Primăria Cumpăna a fost inițial de acord, dar când a fost vorba de achitarea expertizei (17.000 de euro) a refuzat – raport întocmit în aprilie 2021;
  2. raportul de control al Inspectoratului de Stat în Construcții, atât de îngrozitor încât însuși prefectul Constanței, Silviu Coșa, s-a speriat de el și l-a trimis înapoi la ISC.

Începem: EXPERTIZA TEHNICĂ – extindere inclusiv în zonele limitrofe alunecării de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng CDMN între km 56+989 (km 7+421 navigaţie) şi km 57+217 (7+193 navigaţie), pentru delimitarea clară a perimetrului de siguranţă adiacent zonei afectate, inclusiv pe terenul aparţinând UAT Cumpăna

Constructorul se roagă de Primăria Cumpăna să implementeze în regim de primă urgență măsurile recomandate:

Constructor 1
Constructor 2

RAJA SA arată că proprietarii caselor și-au făcut… sisteme de canalizare de capul lor:

raja

Constructorul arată că deversările din fosele septice neautorizate agravează stabilitatea generală. Locuitorii din zonă se prăbușesc din proprie inițiativă:

constructor fose
mal surpat

Confruntată cu grava situație privind rețeaua de canalizare, primarul Mariana Gâju începe să trimită adrese prin care anunță devierea rețelei de canalizare. În graba de a acoperi ilegalitatea, prima dată o numește finanțată pe fonduri norvegiene (24.09.2020), apoi pe fonduri europene (11.01.2021):

norvegiene
europene

Administrația Canalelor Navigabile demonstrează că toate casele + rețeaua de canalizare au fost construite ILEGAL și îi cere primarului Gâju: ÎNCETEAZĂ IMEDIAT:

acn1
acn2 1

VOM CONTINUA!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *