Se apropie Ziua Greciei! Programul complet al evenimentelor organizate de comunitatea elenă din Constanța

Din perspectiva istorică, apariția statului independent grec a marcat unul dintre cele mai importante evenimente, care au dus în cele din urmă la disoluția Imperiului Otoman. Pentru prima oară în istoria Imperiului Otoman, un popor creștin aflat sub suzeranitatea otomană și-a cucerit independența, care a fost recunoscută de toate statele europene.

CITEȘTE ȘI:

În acest sens, cunoscând apropierea celor două popoare, român și grec, tradițiile împământenite de milenii de coexistență pe pământ românesc a grecilor, Comunitatea Elenă Elpis Constanța, continuatoare a acestor tradiții vă face cunoscut programul evenimentelor care vor marca Ziua Națională a Republicii Elene :

  • Sâmbătă 23 Martie ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, spectacol omagial
  • Duminică ora 12.00, Te Deum la Biserica Greacă Methamorfosis Constanța
  • Duminică ora 13.00, din fata Teatrului de Stat (Fantasio), se va pleca pe jos, într-un tur al moștenirii grecești a Constanței, organizat de doamna Diana Slav, Constanta Walking Tour.

Marea Revoluție a poporului elen din 1821 a fost un uriaș efort pentru scuturarea unei îndelungate sclavii de patru veacuri și de restabilire a libertății și demnității națiunii. Această Revoluție, desfășurată pe parcursul a nouă ani, a fost un șir nemăsurat de lupte cu succesive victorii și înfrângeri, cu toate grozăviile pe care le presupune un război, precum și un șir de evenimente politice și demersuri diplomatice. Războiul de Independență al Greciei, cunoscut și ca Revoluția greacă, a fost declanșat de revoluționarii greci și s-a desfășurat între anii 1821 – 1829.

„Vă așteptăm cu drag alături de noi, pentru a sărbători acest eveniment frumos!”, a transmis președintele Comunității Elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*