Se apropie Marea Ciocnire în PNL: Alegerile la municipiu „bătute în cuie” pentru 31 martie, când Chițac e la Adunarea Parlamentară NATO. Senatorul CONTESTĂ ALEGERILE în INSTANȚĂ!

31 martie sau 8 aprilie, data alegerilor pentru organizația municipală a PNL? S-au ciondănit, s-au acuzat, și-au trimis reciproc hârtii oficiale contradictorii… liberalii constănțeni sunt în febra alegerilor și funcțiile puse la bătaie scot tot ceea ce este mai urât într-un om cu ambiții politice. Este cazul liberalilor noștri, care încă se bat pentru a stabili data alegerilor pentru organizația municipală.

Actualul președinte al organizației municipale a PNL, senatorul Vergil Chițac, a anunțat, miercuri, că organizația pe care o conduce nu a fost consultată cu privire la stabilirea datei alegerilor și, prin urmare, organizația județeană a mers înainte cu data de 31 martie.

„Menționez că pe 31 martie a.c. voi fi prezent la lucrările Adunării Parlamentare NATO, care va avea loc la Berlin. În calitatea mea de președinte al Delegației române la Adunarea Parlamentară a NATO nu pot absenta de la aceste lucrări. Într-o grabă suspectă, Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) PNL Constanța a dat publicității un convocator cu lista membrilor participanți la alegeri, ce cuprinde 706 persoane. Acest convocator a fost votat în ședința BPJ din 22 martie a.c., fără să îmi fie prezentat anterior. Am solicitat în timpul ședinței convocatorul adoptat dar mi-a fost adus la cunoștință abia după cinci zile, în aceeași zi în care a fost publicat pe site-ul PNL. Toate aceste aspecte le-am adus la cunoștința conducerii centrale PNL și am depus o contestație la Curtea de Arbitraj PNL, inclusiv la CODA. De asemenea, pe 28 martie a.c., am depus în instanță o cerere de suspendare a acestor alegeri. Consider că ar fi normal să așteptăm decizia forurilor partidului de la nivel central și apoi să organizăm alegerile”, a spus Vergil Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii se ambiționează să se autodistrugă? Dragomir: „Chițac vrea să fie vicepreședinte la nivel național” Chițac: „Partidele sunt structuri mafiote, trebuie să intervină DNA”

Temerile s-au adeverit. Contestatarii datei de 31 martie pentru alegeri au acționat în instanță și, astfel, vor bloca alegerile!

Pentru a clarifica aceste aspecte, ca să aflăm cine se află în interiorul sau în afara statutului, am discutat cu președintele CODA, Adrian Manole, acceptat unanim în PNL de toate taberele ca fiind omul potrivit pentru această funcție, pentru imparțialitatea și corectitudinea judecății sale.

CITEȘTE ȘI:

Bogdan Huțucă, candidatul anti avort pentru șefia PNL Constanța: „Campania lui Baisan e pe profilul său. Nu poți să manipulezi 70 de organizații”

„Până pe data de 17 martie, trebuia stabilit calendarul alegerilor pentru toate organizațiile locale. Până la acea dată, domnul senator Vergil Chițac nu a exprimat o dată în care să fie întrunită delegația municipală pentru respectivele alegeri. În data de 19 martie, au fost la Constanța doamna președinte interimar Raluca Turcan și secretarul general al PNL, domnul Cristian Bușoi. Nici la acea dată domnul Chițac nu a înaintat o propunere ca dată pentru organizarea alegerilor. Abia pe 22 martie a fost înaintată data de 8 aprilie și știți de ce? Pentru că domnul Chițac va fi plecat la delegația parlamentară a NATO. Biroul Politic Județean a stabilit data de 31 martie pentru alegerile la organizația municipală conform statutului”, a spus Adrian Manole, pentru TOMIS NEWS.

Pentru data de 8 aprilie, dorită de Vergil Chițac pentru alegerile la municipiu, sunt pregătite alegeri pentru zece localități, respectiv: Lipnița, Ostrov, Băneasa, Dobromir, Oltina, Pantelimon, Crucea, Horia, Ghindărești și Topalu.

CITEȘTE ȘI:

Baisan a explodat: „Solicit demisia lui Gheorghe Dragomir și a acoliților săi! Noaptea se scot chitanțe, pentru vicierea rezultatelor la alegeri”

Până în prezent, potrivit CODA, pentru funcția de președinte al Organizației Municipale PNL Constanța s-au înregistrat patru candidaturi: George Muhscină (consilier județean), Sorina Tușa (fost consilier municipal), Hira Stere (antreprenor) și Romeo Caius Rezeanu (consilier municipal).

Reconfirmările în funcție continuă pe bandă la PNL

Între timp, PNL a organizat marți, 28 martie a.c., alegeri interne în organizațiile Pecineaga și 23 August, continuând reconfirmările în funcție pe bandă. Astfel, Comitetul de Coordonare Local al PNL Pecineaga l-a reconfirmat în funcția de președinte al organizației pe Cristian Stoian, în timp ce CCL al PNL 23 August l-a reconfirmat în fruntea organizației pe primarul Mugur Viorel Mitrana.

În urma centralizării voturilor exprimate, Biroul Politic Local al PNL Pecineaga are trei vicepreședinți – Liviu Bocai, Costel Broască și Marcel Goreci – nouă membri și un trezorier. De asemenea, Biroul Politic Local al PNL 23 August este format tot din trei vicepreședinți – Valentina David, Dănuț Trușcă și Ileana Fusaru – nouă membri și un trezorier.

La ședințele Comitetelor de Coordonare Locale au participat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, deputatul Bogdan Huțucă, secretarul Comisiei de Coordonare și Desfășurare a Alegerilor, Marilena Dragnea, secretarul general al PNL Constanța, Septimiu Bourceanu și primarul orașului Eforie, Robert Șerban..

Alegerile în teritoriu continuă astăzi în organizațiile PNL din localitățile Dumbrăveni și Cerchezu.

Luni, la Agigea, liberalii reuniți în Comitetul de Coordonare Local au ales-o pe Georgiana Alina Bacula în funcția de președinte al organizației, în timp ce Comitetul de Coordonare Local al PNL Cumpăna l-a reconfirmat în funcția de președinte pe Florin Vasile Imoșanu.

În urma centralizării voturilor exprimate, Biroul Politic Local al PNL Agigea este format din doi vicepreședinți  – Ștefan Lucian Zamfir și Gianina Elena Comșa – nouă membri și un trezorier. Biroul Politic Local al PNL Cumpăna este alcătuit din doi vicepreședinți – Marian Cocoș și Gelu Racu – cinci membri și un trezorier.

La cele două Comitete de Coordonare Locale au participat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, secretarul Comisiei de Coordonare și Desfășurare a Alegerilor, Marilena Dragnea, consilierii județeni Radu Bogdan Matei, Marian Crușoveanu și Gheorghe Lămureanu.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, seria Comitetelor de Coordonare Locale a continuat în organizațiile liberale din Siliștea, Seimeni, Saligny, Cernavodă, Mihai Viteazu, Istria, Săcele și Corbu.

Sâmbătă, Comitetul de Coordonare Local al PNL Siliștea l-a reconfirmat în fruntea organizației pe liberalul Mihai Frâncu. În cadrul Comitetului de Coordonare Local al PNL Seimeni în funcția de președinte al organizației a fost reconfirmat Lucian Blaj. Membrii PNL Saligny, reuniți în Comitetul de Coordonare Local, au ales-o în funcția de președinte al organizației pe Iuliana Mihon, în timp ce liberalii din Cernavodă l-au reconfirmat în funcția de președinte al organizației pe actualul primar al orașului, Liviu Negoiță.

În urma centralizării voturilor, Biroul Politic Local al PNL Siliștea este compus din doi vicepreședinți – Bebe Nemțiu și Gheorghe Popa – șapte membri și un trezorier, în timp ce BPL al PNL Seimeni are trei vicepreședinți – Nicu Ciorbaru, Dumitru Dăineanu și Dan Vicu – șase membri și un trezorier. De asemenea, BPL al PNL Saligny este alcătuit din trei vicepreședinți – Alexandru Ciurariu, Mircea Predescu și Mihaela Zamfir – șapte membri și un trezorier.

În ceea ce privește Biroul Politic Local al PNL Cernavodă, acesta este compus din opt vicepreședinți – Șerif Cîrjali, Cristian Popa, Lucian Rădulescu, Zahra Salem, Benoni Stoian, Adrian Turcu, Aurelia Vlădăreanu și Liliana Voiculescu – opt membri și un trezorier.

Duminică, Comitetul de Coordonare Local al PNL Mihai Viteazu l-a desemnat în funcția de președinte pe Hiristachi Ciamatu, liberalii din Istria l-au ales președinte pe Gheorghe Gheorghiță, la Săcele a fost ales președinte al organizației Costel Cătălin Ilie, în timp ce la șefia PNL Corbu a fost reconfirmat primarul Marian Gălbinașu.

Biroul Politic Local al PNL Mihai Viteazu este format din trei vicepreședinți – Benoni Amariei, Adrian Costache și Gheorghe Grameni – șase membri și un trezorier, BPL al PNL Istria este format din doi vicepreședinți – Ioan Herdean și Vișan Pricopie – cinci membri și un trezorier, BPL al PNL Săcele este format din trei vicepreședinți  – Ioan Florea, Adriana Neagu și Gheorghe Brânduș – nouă membri și un trezorier, iar BPL al PNL Corbu din doi vicepreședinți – Cornel Marin și Ioana Robu – șapte membri și un trezorier.

La ședințele Comitetelor de Coordonare Locale liberale au participat președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, deputatul Robert Boroianu, secretarul Comisiei de Coordonare și Desfășurare a Alegerilor, Marilena Dragnea, consilierii județeni Baiazid Memiș și Marian Crușoveanu, ambii membri ai BPJ al PNL Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Se apropie Marea Ciocnire în PNL: Alegerile la municipiu „bătute în cuie” pentru 31 martie, când Chițac e la Adunarea Parlamentară NATO. Senatorul CONTESTĂ ALEGERILE în INSTANȚĂ!

  • joi, 30 martie 2017 la 09:31
    Permalink

    Toti de la guvernare ar trebui sa plece.Nu au facut si nici nu vor face nimic pentru noi

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *