Se anunță RĂZBOI de proporții în Afganistan: Talibanii pregătesc contra-ofesnsivă într-o provincie pe care nu o controlează

Talibanii nu au reuşit să cucerească tot Afganistanul. Provincia Panjshir, o importantă zonă strategică, nu a fost ocupată de aceștia. Rebelii şi-au organizat rezistenţa în zonă şi pregătesc contra-ofensiva. Ali Maisam Nazary este directorul relaţiilor externe pentru Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (NRF), o alianţă militară anti-talibană care a înfiinţat recent un guvern paralel ca răspuns la preluarea puterii de către talibani.

Nazary susţine că noii conducători ai ţării „nu sunt victorioşi” în provincia Panjshir din nord-estul Afganistanului şi că „rezistenţa continuă” în ciuda propagandei talibane, care a omis să admită că NRF controlează de fapt „mai mult de jumătate” din teritoriul provinciei.

Ahmad Massoud, liderul NRF se află încă în ţară şi nu intenţionează să părăsească Afganistanul până când nu va obţine eliberarea poporului şi victoria în faţa forţelor talibane. Acesta este fiul legendarului strateg militar şi fost ministru al apărării, Ahmad Shah Massoud. „Talibanii nu pot reprezenta poporul din Afganistan şi oamenii din Afganistan nu vor ca talibanii să-i reprezinte”, a concluzionat Nazary pentru FRANCE 24.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Se anunță RĂZBOI de proporții în Afganistan: Talibanii pregătesc contra-ofesnsivă într-o provincie pe care nu o controlează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *