Se anunţă AGLOMERAȚIE la slujba de Înviere de la Constanţa – ÎPS Teodosie estimează o asistenţă de 20.000 de persoane la Catedrala Arhiepiscopală!

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va aduce şi în acest an Lumina Sfântă de pe mare şi apoi va merge în procesiune către Catedrala Arhiepiscopală. El estimează că, acolo, 20.000 de persoane vor putea asista la manifestările religioase. ÎPS Teodosie a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Sfânta Lumină va fi adusă în România de la Ierusalim.

Pentru Sărbătoarea Paştilor, ca în fiecare an, vom avea parte de Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim prin purtarea de grijă a Patriarhiei Române. Fiecare eparhie va trimite delegaţi ca să ia Lumina de la Aeroportul Otopeni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a prezentat şi care va fi programul în seara de Înviere la Constanţa:

Programul în seara de Înviere este cel tradiţional. Voi veni cu Sfânta Lumină cu o barcă şi voi ieşi cu Lumina, voi începe să vă vorbesc puţin de Lumina care a fost adusă pe mare de Sfântul Apostol Andrei, apoi voi veni în procesiune în timp ce la Catedrală se vor cânta cântările specifice şi voi da Lumină la 23.45 şi apoi vom face cele se cuvin, se va citi Sfânta Evanghelie, se va începe slujba şi slujba o vom face afară. Vom da şi Paşte, pregătim Paştele şi sperăm să le fie tuturor bine şi la ora 12 în ziua de Paşte voi face slujba Vecerniei, numită în popor a doua Înviere. Cred că vom da şi un concert cu ocazia aceasta, la slujba Vecerniei, şi vom împărţi nişte daruri cum o făceam la Casa de Cultură. Acum nu mai putem să mergem acolo, dar este destul de larg în parcul Catedralei şi după slujbă vom avea acea întâlnire de taină şi va fi şi un concert frumos”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Teodosie a explicat că din Portul Tomis credincioşii vor veni pe jos de la Catedrala Arhiepiscopală. Întrebat cum vor respecta credincioşii distanţarea, ÎPS Teodosie a răspuns:

Ştiu ei ce să facă. Sunt şi forţele de ordine, e atât de larg, au loc 20.000 de oameni aici. (…) Iubiţi credincioşi, vă invit la Înviere la malul mării, toţi care doriţi sunteţi bineveniţi şi nu cred că nu va fi loc pentru câţi veniţi. Este loc de cel puţin 20.000 de oameni pentru că avem şi partea de pe faleză, poate vom pune şi ecran dacă va fi cazul. Ne vom pregăti să aibă loc toţi credincioşii”.

El a fost întrebat cum de au acceptat autorităţile să ridice restricţiile de circulaţie în noaptea de Înviere şi ce ar fi făcut dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Dumnezeu i-a luminat. Eu tot timpul mă rog pentru autorităţi, nu îi judec, ele răspund pentru faptele lor. Ei nu sunt acolo fără voia lui Dumnezeu şi rugăm pe Dumnezeu întotdeauna să le dea înţelepciune ca să chibzuiască cum este bine pentru credincioşi. (…) Dacă erau restricţii, mergeam prin restricţii fără să fim restricţionaţi”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.