Se acționează permanent pentru dezinsecție în municipiul Constanța

Săptămână de săptămână, acțiunile de dezinsecție se reiau pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiu, anunță reprezentanții Primăriei Constanța. Muncitorii au stropit luni, 29 iulie, spațiile verzi din cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile Noi și CET, iar marțiau ajuns în zonele Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III.

„Astăzi (31 iulie, n.r.) se va acționa pentru dezinsecție în zona peninsulară, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, mâine în Tomis Plus, Palazu Mare, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia, iar vineri în cartierul Tomis Nord”, spun reprezentanții Primăriei

Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

actiuni dezinsectie 31.07 2

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

„De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.”, potrivit reprezentanților municipalității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *