SCRISOARE DESCHISĂ Provocarea lui Palaz pentru deschizătorii de liste la europarlamentare: „Nu mai bateți câmpii! Sunteți habarniști, vă propun o dezbatere legată de Europa!”

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a adresat, marți, o scrisoare deschisă celor care deschid listele partidelor politice pentru Parlamentul European. Astfel, Palaz s-a adresat lui Rareș Bogdan (PNL), Rovana Plumb (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Dacian Cioloș (USR – PLUS) și lui Victor Ponta (PRO România), solicitându-le să nu mai bată câmpii.

După ce i-a tăvălit pe toți cei enumerați, Palaz a încheiat cu o concluzie sau, mai degrabă, cu o provocare: o dezbatere publică demnă de o campanie pentru europarlamentare.

SCRISOAREA LUI PALAZ:

Doamnelor si Domnilor candidati la Europarlamentare,

discutati despre Europa! Nu mai bateti campii!

          Am decis sa va transmit aceasta scrisoare ca urmare a faptului ca de cand a inceput campania pentru alegerile Europarlamentare se discuta in spatiul public (de catre dumneavoastra) despre orice, dar numai despre atributiile unui europarlamentar sau despre problemele Europei, NU!

          Faceti mitinguri, mergeti la televiziune, bantuiti tara intoxicand romanii cu povesti nationale sau locale, dar nimic despre atributiile pe care le veti avea daca ajungeti in Parlamentul European! Oare care este motivul?

          Va este frica sa spuneti problemele care exista in Europa? Va este frica sa vorbiti despre geopolitica europeana? Sau orice este legat de atributiile unui europarlamentar? Nu! Nimic din toate acestea. Eu cred ca sunteti doar “HABARNISTI”.

          Mai exact, nu aveti habar cu ce se mananca aceasta “meserie”! Doar va place ca este frumos si da bine sa ajungi acolo in Parlamentul European!

Nu conteaza ca de fapt voi aveti nevoie de o “calauza” sa va arate usile acelei cladiri. Nu! Voi vreti acolo pentru ca “da bine”!

          Stiti oare ce va trebui sa faceti pentru tara?

          Stiti oare ce va trebui sa faceti pentru Europa?

          Stiti cum va trebui sa negociati pentru cetatenii Romaniei?

          Va spun eu: habar nu aveti!

          Acesta este motivul pentru care fac apel la dumneavoastra sa veniti cu picioarele pe pamant si sa nu mai bateti campii intoxicand romanii cu subiecte care nu sunt legate de Parlamentul European. Imi doresc sa ma contraziceti si sa spuneti ca stiti ce va trebui sa faceti ca europarlamentari, dar nu veti avea curajul sa o faceti (fie vorba intre noi). De ce? Pentru ca va este frica! Nu stiti nimic despre ce se intampla si despre cum functioneaza si care este mecanismul Parlamentului European!

          Totusi va dau o sursa sa aratati romanilor ca sunteti buni! Ca sunteti pregatiti pentru a fi alesi in Parlamentul European! Va provoc  sa cereti prin stafurile de campanie ale partidelor dumneavoastra o dezbatere publica intre candidatii pozitionati pe primele doua locuri ale listelor dumneavoastra, prezentate romanilor pentru a fi votate!

O dezbatere doar pe teme legate de politici externe, clar si la obiect! Cu ce obiective va veti prezenta in Parlamentul European si cum le veti transpune in realitate pentru Romania?!

Ce spuneti? Aveti curaj? Stiu, veti spune ca nu v-ati facut temele. Nu este nimic!

          Tocmai de aceea va transmit spre studiu si pentru a invata, un CD cu inregistrarea conferintei de presa de la Constanta a presedintelui Traian Basescu, in care discuta clar si transparent despre Europa. Va asigur ca aveti ce invata.

          Dupa, va provoc sa propuneti organizarea acelei dezbateri legate de Europa (daca aveti curaj) si sa invatati sa explicati romanilor ce veti face pentru ei din postura de europarlamentar si sa nu mai bateti campii cu intoxicari nerealiste si inutile in timpul unei campanii pentru Europarlamentare!

20190514 104232

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *