Şcolile NU se redeschid pe 11 ianuarie. Cîmpeanu (MEN): „Mi se pare mult prea scurt…”

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor pe 11 ianuarie este un termen „mult prea scurt” pentru ca şcolile să fie redeschise fizic. Sorin Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei vrea „deschiderea cât mai grabnică a școlilordacă situaţia epidemiologică o va permite.

Şcolile nu se redeschid pe 11 ianuarie, data prevăzută în structura anului şcolar 2020-2021. Ministrul Educaţiei nu a prezentat un plan concret pentru redeschiderea şcolilor, însă instituţia pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”. Sorin Cîmpeanu a spus că peste mai puţin de două săptămâni copiii nu se întorc fizic la şcoală.

Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei.

Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Ministrul Educaţiei a anunţat decizia de a deschide etapizat şcolile, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar. De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea:

Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor). (…) Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero. Trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.