Școlile constănțene, dotate cu echipamente IT. Chițac: „I-am rugat pe directori să nu supraestimeze necesitățile”

Consilierii locali municipali constănțeni s-au întrunit luni într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia au adoptat proiectul de hotărâre privind „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța cu echipamente IT, în contextul COVID-19” și a cheltuielilor aferente, inițiat de primarul Vergil Chițac.

„În contextul crizei sanitare, programul operațional care continuă și în următorii ani a lansat o axă de finanțare, acțiunea 2.3.3. – îmbunătățirea sistemelor e-educație, e-sănătate, e-cultură. Unde e urgența? Avem alocați 500 milioane de euro și alocarea proiectului se face pe principiul: primul venit, primul servit. Săptămâna trecută am convocat toți directorii de școli și licee. Suntem în scenariul 3, deci trebuie să facem educație online. Probabil că fiecare director a avut o viziune, s-a făcut o strategie de dezvoltare. Plecând de la această viziune, e limpede că e nevoie de resurse. Resursele umane – profesorii, sunt, dar e nevoie și de resurse materiale. Le-am la dispoziție o listă de materiale care pot fi achiziționate prin acest program, vorbesc de laptopuri, tablete, routere, table inteligente, videoproiectare. I-am rugat să nu supraestimeze. Toate informațiile au ajuns la doamna Merlă, dezvoltare și fonduri europene. Am dezvoltat proiectul și trebuie să îl aprobăm și să îl depunem. (…) Nu puteam să fac mai repede ședința, pentru că trebuia să concepem proiectul”, a spus Vergil Chițac, înainte de vot.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate.

Valoarea totală a proiectului este de 50.255.311,02 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 50.221.991,02 lei şi valoare totală neeligibilă de 33.320,00 lei. Totodată, se va aproba și contribuţia de 2% în cuantum de 1.004.439,82 lei, reprezentând cofinanţarea din valoarea eligibilă a proiectului.

Potrivit proiectului, vor fi achiziționate 24.453 de tablete, 338 de laptopuri, 767 de camere web, 646 de proiectoare, 726 de table interactive și 781 de tablete grafice.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *