Spread the love

De la alegerile locale din iunie 2016, despre orașul Hârșova nu prea s-au  auzit lucruri bune. În spațiul public au apărut mai mult scandalurile dintre politicienii locali, ceea ce a creat numai deservicii populației. Amintim, în acest caz, conflictele dintre viceprimarul liberal Ionel Dia și primarul ALDE Viorel Ionescu, izbucnite după ce viceprimarul din Hârșova l-a acuzat pe primar că a numit o coafeză în funcția de manager al Spitalului Orășenesc, în mod ilegal, fără organizarea vreunui concurs… Mai mult, Dia acuzase că primarul împiedică organizarea unui concurs pentru postul de manageri al spitalului. Nici nu a fost bine depășită această controversă că s-au ivit alte nemulțumiri.

De această dată, acuzatorul este fostul primar Ionel Chiriță care la sfârșitul anului trecut, cerea socoteală fostei administrații, conduse de către Tudor Nădrag, cu privire la „consumul exagerat de carburanţi şi lubrifianţi achizitionaţi în anul 2015 şi plătiţi de Oraşul Hârşova în anii 2015 și 2016”.

În ciuda scandalurilor, proiectele administrației merg mai departe, iar în viitorul apropiat se preconizează schimbări importante în oraș. Actualul primar, Viorel Ionescu, spune că începând din acest an vor fi implementate nu mai puțin de cinci proiecte care vizează infrastructura orașului.

„Suntem pe ultima sută de metri privind asfaltarea a 10 kilometri de drum, inclusiv de la Ferma 1 și satul Vadu Oii, extinderea cu două clase a unei școli din Port (Școala cu clasele I – IV aparținând Liceului Ioan Cotovu), mansardarea Școlii gimnaziale nr. 1 (între cinci și opt clase) și extinderea grădiniției Tic-Pitic, ca urmare a unor cerințe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, printre care se numără amenajarea unei scări exterioare pentru evacuare în caz de incendiu“ a spus Ionescu, pentru TOMIS NEWS.

Edilul din Hârșova spune că tot în cadrul celor cinci proiecte care vor fi implementate începând din acest an face parte și cel referitor la introducerea rețelei de canalizare pe o lungime de aproximativ 7,5 kilometri inclusiv la Ferma nr. 1 și în satul Vadu Oii, unde va fi construită și o mini-stație de epurare.

„Bugetele pentru toate cele cinci proiecte sunt estimate la aproximativ 20 de milioane de lei, bani care vor fi asigurați Programul Național de Dezvoltare Locală“, a concluzionat Ionescu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *