Schimbări la PNȚCD: „Fosta conducere nu și-a făcut treaba, a fost obligatorie schimbarea”. Țapliuc anunță o nouă tentativă de revigorare a partidului

PNȚCD Constanța a avut, miercuri, o apariție publică, după o lungă absență în discursul politic local. Președintele formațiunii județene, Adrian Țapliuc, a anunțat cu acest prilej că, la sfârșitul lunii trecute, au avut loc alegeri pentru organizația municipală a partidului. Pe 28 aprilie, Aurel Popescu a fost ales de cei 30 de delegați ca președinte al organizației municipale a PNȚCD.

„Organizația municipală Constanța suferea, fosta conducere nu prea și-a făcut treaba și a fost obligatorie schimbarea lor și numirea unui colectiv nou. Am fost plăcut surprins că au fost peste 30 de delegați, numai din municipiul Constanța. Dânsul a fost singura opțiune pentru funcția de președinte”, a spus Țapliuc.

Aurel Popescu nu se află la prima implicare politică. În 2012, a candidat din partea unui partid mic, desființat astăzi, la Senat. Nu a reușit să intre în Parlament și, după o pauză de mai bine de patru ani, a acceptat „oferta” PNȚCD de preluare a frâielor organizației municipale.

„În decembrie am luat decizia de a începe o activitate politică. Din toată plaja de culori politice, am considerat la acel moment că PNȚCD este singurul care îmi oferă această oportunitate. Tot în decembrie m-am și înscris în PNȚCD, iar pe 28 aprilie a fost o adunare generală, în care au avut loc alegeri pentru președintele organizației municipale și pentru întreaga echipă care însoțește președintele. Studiile, amintirile îmi aparțin în exclusivitate, nimeni nu mi le va putea lua. Ca „bagaje”, calități, afirm cu responsabilitate despre puterea cuvântului meu! Mă refer la războiul inteligenței, pe care îl ador. Ca pregătire, sunt electronist în automatizări industriale. Am lucrat în consultanță juridică economică și, acum 12 ani, am făcut investigații și anchete pentru un trust media. Am fost curtat de un partid, pentru care am candidat, la Senat, în 2012. A fost o încercare timidă a unor bătrânei pe care îi admir, dar, în fapt, deși experiența lor de viață îi recomanda, acel partid nu mai există: Partidul Popular și al Protecției Sociale. A fost o încercare, m-am situat pe locul 3, este evident: nu am avut apariții media, practic doar la un post TV – 20 de minute și radio – 15 minute. (…) Toate partidele (parlamentare – n.r.), fără nici o excepție, sunt compromise. A face eu aprecieri… dar, atâta timp cât de la președintele României, până la toți liderii care există la centru sau în teritoriu sunt cu dosare, este o problemă care cred că nu mai poate fi făcut nici un comentariu”, a spus Aurel Popescu.

Planuri mari la PNȚCD

Adrian Țapliuc a anunțat în cadrul conferinței de presă o nouă tentativă de revigorare a partidului, printr-un plan în doi pași, cu denumiri îndrăznețe: Start Up Next Generation și Start Up Politic! Primul, se va desfășura în intervalul iunie – august a.c. și, prin intermediul său, se dorește recrutarea tinerilor până în 45 de ani. Ținta: 200-250 de noi membri, atrași în activul PNȚCD. Al doilea proiect, programat pentru septembrie – decembrie a.c., presupune o „politică activă”, prin relansarea organizațiilor de cartier, care să strângă semnalele, problemele cu care se confruntă cetățenii, să repună „pe tapet” problemele consacrate ale Constanței (cum ar fi Cazinoul – n.r.) sau alte probleme sociale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *