Spread the love

Primăria Municipiului Constanța implementează constant măsuri pentru fluidizarea traficului și pentru îmbunătățirea mobilității urbane. Astfel, începând de astăzi, bulevardul Tomis devine arteră cu sens unic pe tronsonul delimitat de strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia. Circulația rutieră se desfășoară astfel:

  • două benzi cu sens unic către zona centrală;
  • două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție, cu circulație în ambele sensuri, câte o bandă pentru fiecare sens;
  • piste pentru biciclete.

Noile reglementări au fost semnalizate prin indicatoare de informare și marcaje rutiere. Pe ambele sensuri de deplasare au fost amenajate stații pentru autobuze.

Amintim că circulația pe bulevardul Tomis se desfășoară cu prioritate față de străzile laterale, cu excepția reglementărilor impuse de funcționarea semafoarelor de la intersecțiile cu bulevardul Mamaia, strada Nicolae Iorga și strada Ion Rațiu.

Tot de astăzi, traficul rutier din zona Perla (intersecţia bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu) va fi redirijat, astfel:

  • din direcţia Pescărie spre Năvodari: înainte, pe 2 benzi de circulaţie, (banda întâi cu prioritate, iar banda a doua fără prioritate), iar banda a treia cu posibilitatea de a efectua virajul la stânga, fără prioritate, către bulevardul Aurel Vlaicu;
  • din direcţia Năvodari spre Constanţa: pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu, iar de pe banda 3 se va putea efectua virajul la stânga, fără prioritate, spre zona Pescărie;
  • din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte, în staţiune, pe 2 benzi de circulaţie, cu prioritate;
  • din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Pescărie (Sat Vacanţă): pe 2 benzi de circulaţie, cu posibilitatea efectuării virajului la dreapta.

Pe întreaga perioadă a extrasezonului 2020 – 2021, viteza maximă admisă pe bulevardul Mamaia, din staţiune, este de 60 km/oră, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere la cele trei intrări în staţiunea Mamaia.

Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

One thought on “Schimbări importante în traficul din municipiul Constanța”

  1. Ce facem pe Mircea acum ? La semaforul cu Ratiu nimeni nu respecta benzile de obligatoriu stanga. Oamenii merg inainte de unde au chef, fiind risc crescut de accidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *