Schimbare la telefoanele IPhone: FaceID va funcționa și cu… masca de protecţie

Apple a găsit, în sfârșit, o soluție pentru ca autentificarea facială cu FaceID de pe iPhone să meargă și atunci când utilizatorul poartă mască. Cea mai valoroasă companie din lume a avut nevoie de aproape doi ani, de când a izbucnit pandemia, să vină cu o soluție pentru autentificarea utilizatorilor cu FaceID care poartă mască. Până acum, FaceID funcționa doar când utilizatorul avea întreaga față descoperită, obligându-l pe acesta să introducă manual codul de deblocare atunci când purta mască, iar FaceID nu-l putea recunoaște.

În curând, FaceID va funcționa și cu mască, recunoașterea urmând să se facă pe baza caracteristicilor unice din jurul ochilor. Această facilitate va fi introdusă în iOS 15.4, care tocmai a fost lansat în stadiu beta și va ajunge la toți utilizatorii în lunile următoare.

Va exista o opțiune pe care utilizatorul trebuie să o activeze manual pentru ca FaceID să meargă și cu mască. O a doua opțiune (Add Glasses) va trebui activată de cei care poartă ochelari pentru ca FaceID să țină cont și de mască și de ochelari. Apple atenționează că nivelul de securitate pentru funcționarea FaceID cu mască nu este la fel de mare ca atunci când acesta poate scana întreaga față și explică faptul că, pentru a funcționa FaceID cu mască, utilizatorul trebuie să se uite direct la telefon.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.