Scene de LUMEA A TREIA în Parlament: Florin Roman a uzurpat funcția și a fost înlăturat CU FORȚA de parlamentarii AUR și USR! „Bă, MAFIOTULE, n-auzi când vorbesc cu tine?”

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL), a fost înlăturat cu forța, joi, de la conducerea ședinței de plen, de către parlamentari AUR. Florin Roman i-a luat fața președintelui Senatului, Anca Dragu, în ședința de plen reunit în care s-a citit moțiunea de cenzură. Cei din USR PLUS și AUR au spus că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

E un moment neverosimil. Dl. Roman a confiscat microfonul și nu o lasă pe dna Dragu să vorbească. Dle Roman, sunteți loctiitor, lăsați-o pe Anca Dragu să spuna ce vrea să spună”, a spus la microfon deputatul USR, Ionuț Moșteanu.

Roman nu a vrut să-i cedeze conducerea ședinței lui Anca Dragu, moment în care lângă Roman au apărut mai mulți parlamentari AUR care l-au încercuit, l-au tras de mâini și de haine și l-au îndepărtat de pe scaun. În urma busculadei, Roman a părăsit sala de plen reunit, declarând ședința închisă.

Aici e Parlamentul României, băi, mafiotule!”, i-a strigat deputatul Dan Tănasă (AUR) lui Florin Roman.

Locul lui Florin Roman a fost preluat la conducerea ședinței de vicepreședintele Cristina Prună de la USR PLUS, iar ședința a fost reluată sub conducerea șefeie Senatului. Scandalul a apărut după ce Florin Roman nu a vrut să supună la vot o cerere a USR PLUS de a se suplimenta ordinea de zi cu stabilirea programului pentru dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură.

Ședința a fost redeschisă de Anca Dragu. Aceasta l-a acuzat pe Florin Roman de încercare de a  uzurpa conducerea şedinţei plenului reunit în care s-a citit textul moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR. Anca Dragu a ținut să afirme că NU se aștepta la așa ceva.

Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat șefa Senatului.

roman dragu simion

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind luat cu forța de la tribună. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. Cei din USR PLUS și AUR au spus că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

Liderul AUR, George Simion, a spus că este regulamentar și constituțional felul în care vicepreședintele Camerei Deputaților a fost înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de joi a plenului reunit:

A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat Simion.

Întrebat dacă s-ar mai putea întâmpla episoade similiare, liderul AUR a răspuns afirmativ: „Este posibil ca în continuare să se respecte Constituția și Regulamentele, adică chestorii să își facă datoria”.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL), anunță joi că va depune plângere penală împotriva parlamentarilor care l-au înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de plen dedicată citirii moțiunii de cenzură. De asemenea, el cere demisia președintelui Senatului pentru încurajarea actelor de huliganism.

Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după incident.

Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a adăugat acesta.

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a precizat Roman.

Propunerea USR PLUS, de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură, a fost respinsă

Deputații și senatorii adunați în ședința comună au respins, joi, propunerea USR PLUS, prin vocea liderului de grup, Ionuț Moșteanu, de a se stabili calendarul moțiunii de cenzură.

La vot, din cei 338 de parlamentari, 117 au fost PENTRU, 216 ÎMPOTRIVĂ și 4 ABȚINERI.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.